Guvernul american a anuntat conceperea a doua versiuni de dispozitive care vor transmite semnalul TV captat de clasica antena in format digital, fenomen cunoscut sub numele de televiziune digitala. Guvernul este dispus sa plateasca 80 de dolari fiecarei gospodarii americane pentru a ajuta la achizitionarea unui astfel de dispozitiv.
Astfel, incepand cu 17 februarie 2009, antena clasica de pe televizor sau acoperisul casei, inca prezenta in una din cinci locuinte americane, va deveni istorie. In aproximativ 20 de luni, posturile de televiziune locale vor inceta transmisia semnalului analog, in favoarea digitalului. Clientii vor beneficia de o imagine mai clara, iar televiziunile vor putea transmite mult mai usor in format digital.

“Acest moment reprezinta sfarsitul unei ere de aproape 60 de ani de televiziune conventionala”, a declarat, citat de IHT, Richard Wiley, fost presedinte al Comisiei Federale de Telecomunicatii in anii '90. “Este timpul televiziunii digitale si totusi sunt persoane care nu s-au pregatit pentru aceasta ori nu s-au informat suficient”, a adaugat Wiley.

In Statele Unite, aproximativ 20 de milioane de oameni apeleaza inca la televiziunea clasica pentru a vedea show-ul David Letterman sau serialul “Desperate Housewifes”. Guvernul avertizeaza ca , in viitorul apropiat, acestia vor trebui sa utilizeze un convertor sau sa opteze direct pentru televiziunea de inalta definitie pentru a-si putea viziona emisiunile preferate. Persoanele care au deja televiziune prin cablu sau satelit nu vor fi afectate de noua ordonanta.

Asociatia Nationala a Telecomunicatiilor a prezentat recent doua prototipuri de convertori digitali, apartinand LG si Thomson si distribuite sub marca RCA. Acestea vor putea fi comercializate incepand cu ianuarie 2008, la preturi intre 50 si 70 de dolari.

Pentru a asigura accesibilitatea serviciului din punct de vedere financiar, Administratia Nationala a Telecomunicatiilor, aflata sub incidenta guvernului american, va oferi vouchere in valoare de 40 de dolari bucata. Din ianuarie, clientii vor putea beneficia de maxim doua vouchere fiecare, pentru un total de 80 de dolari.

Guvernul american a adunat deja 1,5 miliarde de dolari pentru a veni in sprijinul populatiei la cumpararea dispozitivelor, urmand sa recupereze suma prin licitatii ale spatiilor TV.

Pana in prezent un numar de aproximativ 100 milioane de gospodarii din Europa si SUA au trecut de la televiziunea analogica la cea digitala. In Europa, Marea Britanie va continua si in urmatorii ani sa ramana lider la capitolul televiziune digitala, gratie prezentei unor mari operatori de televiziune precum BSkyB (satelit) sau NTL.Telewes (cablu).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri