Piața de transport și logistică joacă un rol crucial în economia globală, contribuind la facilitarea comerțului și a mișcării eficiente a bunurilor și serviciilor în întreaga lume. Domeniul implică gestionarea depozitării, manipulării, ambalării și distribuției bunurilor într-un mod cât mai eficient, cât mai tehnologizat și automatizat.

O multitudine de acte adiționale bunurilor care circulă de la producători la distribuitori, comercianți sau direct către consumatori trebuie completate, procesate și scanate chiar în cabina operatorului de transport.

Acesta este motivul pentru care Routier European Transport, unul dintre marii jucătorii de pe piața de transport-logistică din România, ce oferă de peste 17 ani servicii personalizate de transport rutier, intermodal, a achiziționat 200 de scanere DS-80W de la Epson pentru automatizarea afacerii.

Acest tip de scaner A4 mobil care cântărește doar 0,3 kg este ideal pentru scanarea și procesarea documentelor în regim portabil sau în medii de lucru cu spațiu limitat și aglomerate, precum cabina unui transportator de marfă.
Scanerul DS-80W de la Epson este ușor de utilizat, de configurat și de transportat datorită designului său compact. Poate fi utilizat fără o sursă de alimentare, ceea ce îi permite clientului să beneficieze de mai multă mobilitate.

Detectează automat dacă se află în modul wireless sau USB. Software-ul OCR și de capturare a documentelor creează PDF-uri cu posibilități de editare și de căutare în text, în timp ce driverele TWAIN permit integrarea fără probleme a aplicațiilor terțe.
“Operatorii de transport au nevoie în permanență să scaneze foarte multe documente într-un timp cât mai scurt și să le arhiveze în format electronic fără probleme: facturi, documente care atestă originea mărfii, avize, licențe de transport sau documente vamale. Motiv pentru care șoferii au nevoie de echipamente de calitate, ușor de operat și cu eficiență maximă. Așa am apelat la modelul DS-80W de scaner de la Epson, care le-a ușurat viața operatorilor noștri”, povestește cofondatorul companiei, Rareș Retegan.
Routier European Transport este una din cele mai dinamice companii de transport intermodal din sud-estul Europei, cu peste 300 de camioane, tren propriu și prezență fizică în 4 țări europene, orientată spre verde. Este și prima companie din Europa cu sisteme de planificare complet digitalizate, care crede cu adevărat în inovație și adaptare la nevoile de transport ale viitorului, motiv pentru care investiția în echipamentele sustenabile de la Epson a fost o alegere naturală.

Scaner extrem de flexibil

Fiabilitatea acestui scaner este asigurată de capacitatea de a scana o gamă largă de tipuri de documente și de medii de tipărire. Acceptă hârtie cu greutatea cuprinsă între 35 g/m2 și 270 g/m2 și hârtie cu lungimea de până la 1,8 metri.

Poți scana de oriunde

DS-80W dispune de Wi-Fi integrat, acumulator și ecran LCD, oferind mobilitate de neegalat pentru a scana o pagină în numai 4 secunde, oriunde v-ați afla. Atunci când este încărcat complet, scanați până la 300 de pagini fără să fie necesară o sursă de alimentare. Acest lucru îl face ideal pentru angajaţii care se deplasează pe teren, cei care trebuie să scaneze în regim portabil sau în zone cu spațiu limitat. În plus, funcționează fără probleme la temperaturi cuprinse între 5° C și 35° C.

Nivel avansat de organizare

Modelele DS sunt livrate cu software, precum Document Capture Pro 2 și Epson Scan 2.0, iar compatibilitatea cu driverul TWAIN facilitează scanarea, salvarea și partajarea de informații în companie. Caracteristicile avansate pentru denumirea, separarea și direcționarea documentelor fac scanarea simplă și logică.
Utilizatorii pot salva și trimite fișierele în formate obișnuite, precum PDF, JPEG, TIFF și multe altele. Senzorul CIS asigură scanarea instantanee fără timp de încălzire. Noul ecran LCD facilitează stabilirea sarcinilor de lucru atunci când se lucrează de la distanță.
Aceste caracteristici au convins compania Routier European Transport să achiziționeze 200 de scanere de la Epson, dar intenționează pe viitor să suplimenteze cu încă alte câteva zeci de scannere, compania având ca obiectiv digitalizarea 100% în cadrul companiei și eficientizarea proceselor logistice.
Compania remarcă o scădere semnificativă a timpului de operare a documentelor de către operatorii de transport marfă și, implicit, o creștere a eficienței și a productivității din momentul achiziționării echipamentelor.

Sursa foto: Epson

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri