Dacă nu ești expert în echipamente electronice, dar îţi doreşti să achiziţionezi o imprimantă eficientă, cu siguranță îţi pui întrebarea legată de diferenţa dintre un model scump şi o imprimantă inkjet ieftină. Este clar că există o diferenţă considerabilă între modelele profesionale, ce pot fi mai costisitoare şi cele uzuale, pe care le poate achiziţiona cu prețuri mai mici. Înaintea de a cumpăra o imprimantă ar trebui să cunoşti câteva aspecte, legate de intensitatea de utilizare, nevoile de performanţă, tehnologie şi buget. Multe dintre aceste dispozitive pot genera costuri substanțiale din pricina operațiunilor de întreținere şi a costurilor de achiziţie a consumabilelor.

Nu achiziţiona un nou dispozitiv decât după ce ştii clar detaliile legate tehnologie, scop, preţ pentru consumabile, asta dacă îţi doreşti să beneficiezi calitate şi costuri reduse de imprimare. Există numeroase situaţii când nu e nevoie de un echipament scump, ci mai degrabă de unul fiabil. Iată câteva exemple, dar şi câteva recomandări care te pot ajuta să iei decizia finală.

Ce motive te pot determina să nu apelezi la imprimante scumpe?

Nevoia scăzută de utilizare

Dacă nevoia de print nu este mare și nu necesită o calitate de imprimare de superioară, cum se întâmplă în cazul documentelor contabil și a materialelor de studiu, atunci nu merită să investeşti în echipamente costisitoare, ci mai degrabă în dispozitive fiabile. Pentru astfel de situaţii o imprimantă inkjet ieftină poate fi răspunsul, iar în cazul acesteia alegerea cartușelor potrivite este cheia pentru a reduce costurile. Totuşi este important să ţii cont de rezoluția imprimantei. Majoritatea imprimantelor moderne au o rezoluție de imprimare de cel puțin 600 DPI. Cu cât DPI-ul este mai mare, cu atât calitatea printului este considerată mai bună. Este bine să ţii minte că pentru imprimarea documentelor obișnuite, nu este important să investeşti într-o o imprimantă cu o rezoluție foarte mare.

Vrei să printezi ieftin şi constant

Dacă ai nevoie doar de funcția de imprimare și nu te interesează opțiuni suplimentare, precum scanarea sau copierea, atunci o imprimantă cu tehnologie laser jet își va îndeplini perfect scopul. Pe termen lung, este mai bine să alegi o imprimantă laser pentru că aceasta îţi asigură volum ridicat de imprimare, rapiditate şi calitate bună. Dispozitivele laser nu sunt limitative nici când vine vorba de consumabile, poţi achiziţiona tonere originale de la furnizori autorizaţi sau variante compatibile, cu costuri reduse.

Îţi doreşti costuri optimizate pe termen lung sau cum sa printezi ieftin

Nu achiziţiona echipamente scumpe dacă îţi doreşti să ai costuri optimizate pe termen lung. Dispozitivele profesionale vin de obicei cu prețuri ridicate de achiziţie, dar şi cu costuri de utilizare ridicate. Preţul plătit pentru cartuşele sau tonerele echipamentelor scumpe poate fi considerabil mai mare faţă de suma plătită pentru cele ce nu se încadrează în clasa profesională.

Sfat - acordă atenţie şi imprimantelor inkjet cu preţ de achiziţie foarte mic. Există modele ce pot fi cumpărate ieftin, însă multe dintre acestea sunt limitative din punct de vedere al consumabilelor, iar înlocuirea cartuşelor poate fi scumpă. Dacă nu îţi doreşti să plăteşti mult pentru cerneală, verifică dacă imprimanta selectată oferă opţiuni de utilizare a cartuşelor compatibile. În alte cazuri, oamenii achiziţionează imprimante scumpe crezând că vor economisi la costurile de imprimare, însă de multe ori prețul inițial al imprimantei nu este important.

De obicei, imprimantele cu tehnologie inkjet au un preț mai mic la achiziție, dar costurile pe pagină sunt mai mari decât în cazul celor cu laser. În cazul acestora şi durata de exploatare este mai mică din cauza unor probleme ce pot apărea la mecanisme, situații ce apar din pricina uscarea cernelii. Dacă vorbim de fiabilitate, dispozitivele laser pot avea un preț mai mare la achiziție, dar costurile de imprimare pot fi mai scăzute. Acestea sunt şi mai fiabile, având de obicei o durată mai mare de viaţă.

Când foloseşti preponderent dispozitive digitale

Dacă activitatea desfăşurată este preponderent online şi necesită utilizarea tabletei, a laptopului sau a telefonului mobil pentru accesarea conținutului, imprimanta devine echipament cu funcție secundară. În astfel de contexte accesarea, partajarea şi distribuirea documentelor se poate realiza prin intermediul aplicațiilor şi a conexiunilor online. Pentru situațiile când totuși se impune prezenţa documentelor fizice, o imprimantă rapidă este soluția. Variantele laserjet sunt perfecte pentru astfel de business-uri pentru că oferă rezultate rapide.

Sursa foto: freepik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri