Schneider Electric a anunțat colaborarea cu producătorul de cipuri NVIDIA pentru a optimiza infrastructura centrelor de date și a deschide calea către progrese inovatoare în inteligența artificială (AI) edge și tehnologii digital twin.

Schneider Electric este unul dintre cei mai mari furnizori din lume de soluții digitale și automatizare în domeniul energiei, compania fiind evaluată la 122,7 mld. euro pe bursă. NVIDIA a ajuns recent a treiea cea mai valoroasă companie din lume, atingând o capitalizare de 2,26 trilioane de dolari în prezent.

Schneider Electric își va valorifica expertiza în infrastructura centrelor de date, iar NVIDIA pe cea în materie de tehnologii avansate AI pentru a lansa primele scheme publice de design, de referință pentru centrele de date AI. Aceste design-uri vor folosite pentru implementarea și utilizarea AI în ecosistemele centrelor de date, marcând un reper semnificativ în evoluția industriei.

Având în vedere că aplicațiile AI câștigă popularitate în toate industriile, dar și necesită mai multe resurse decât tehnologiile de calcul tradiționale, nevoia de putere de procesare a crescut exponențial. Creșterea AI a determinat transformări și a generat complexități notabile în proiectarea și operarea centrelor de date, operatorii centrelor de date făcând eforturi pentru a construi și pune în funcțiune rapid instalații stabile din punct de vedere energetic, care sunt atât eficiente din punct de vedere energetic, cât și scalabile.

„Combinând expertiza noastră în soluțiile pentru centre de date cu cea a NVIDIA, lider în tehnologiile AI, ajutăm organizațiile să depășească limitările impuse de infrastructura centrelor de date și să acceseze întregul potențial al AI. Colaborarea noastră cu NVIDIA deschide calea către un viitor mai eficient, sustenabil și transformator, susținut de AI”, a declarat Pankaj Sharma, vicepreședinte executiv, Secure Power Division & Data Center Business, Schneider Electric

În prima fază a acestei colaborări, Schneider Electric va lansa proiecte de design de referință de ultimă oră pentru centrele de date, adaptate pentru clusterele de calcul accelerate NVIDIA și construite pentru procesarea datelor, simulări din inginerie, automatizare a designului electronic, formulare de medicamente asistată de computer și AI generativ. O atenție specială se va pune pe distribuție, pe sistemele de răcire cu lichid și pe sistemele de control concepute pentru a asigura punerea în funcțiune simplă și operarea fiabilă pentru clustere cu densitate extremă. Prin această colaborare, Schneider Electric își propune să ofere deținătorilor și operatorilor de centre de date instrumentele și resursele necesare pentru a integra fără probleme soluții AI noi și în evoluție în infrastructura lor, sporind eficiența implementării și asigurând o funcționare fiabilă pe toată durata ciclului de viață.

Schemele de design vor oferi un cadru complex pentru implementarea platformei de calcul accelerate NVIDIA în centrele de date, optimizând în același timp performanța, scalabilitatea și sustenabilitatea generală. Partenerii, inginerii și liderii centrelor de date pot utiliza aceste modele de referință pentru camerele existente ale centrelor de date, care trebuie să suporte noi implementări de servere AI de înaltă densitate și noi versiuni de centre de date care sunt complet optimizate pentru un cluster AI răcit cu lichid.

Pe lângă design-urile de referință ale centrelor de date, AVEVA, o subsidiară a Schneider Electric, își va conecta platforma digital twin la NVIDIA Omniverse, oferind un mediu unitar pentru simulare și colaborare virtuală. Această integrare va permite colaborarea perfectă între designeri, ingineri și părțile interesate, accelerând proiectarea și implementarea sistemelor complexe, contribuind în același timp la reducerea timpului de lansare pe piață și a costurilor.

Sursa foto: Schneider Electric

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri