Divizia iNES IPTV dispune de echipamentul necesar pentru a pune la dispozitia abonatilor sai serviciul de accesare a paginilor web direct de pe ecranul televizorului
Optiunea de accesare a website-urilor direct de pe ecranele televizorului va fi disponibila pe piata romaneasca prin iNES IPTV, singurul provider de televiziune prin IP din Romania. Reprezentantii companiei au estimat ca acest serviciu va fi complet functional la inceputul anului 2008.

Posibilitatea de a accesa web-site-uri direct de pe ecranul televizorului reprezinta o optiune exlusiva a servciilor iNES IPTV. Accesul la Internet se va face prin intermediul Set Top Box-ului si a unei tastaturi cu unde infrarosii. Ca rezultat, trecerea de la o emisiune TV la un website se va face intr-un mod foarte comod si convenabil, fara a mai fi necesar un sistem separat – computer – monitor.

„Accesul la Internet pe ecranul TV se poate face extrem de usor – prin apasarea unui buton de pe telecomanda. Odata ce utilizatorul a accesat optiunea respectiva, acesta va putea naviga pe Internet cu ajutorul unei tastaturi speciale pe care o putem furniza la cerere”, a declarat Radu Rusu, Manager Operatiuni - iNES IPTV Romania. „Aceasta optiune reprezinta una dintre formele de integrare a datelor in sistemul TV si va fi oferita clientilor nostri in cadrul pachetului de servicii iNES Triple Play.”, a mai precizat Radu Rusu..

Pe plan mondial, o alta facilitate implementata in cadrul sistemelor IPTV o reprezinta trimiterea pozelor digitale catre un alt utilizator, (abonat IPTV), care nu dispune de un computer. Prin folosirea serviciilor oferite de catre provider, utilizatorul poate incarca pozele pe un server, destinatarul fiind apoi atentionat direct pe ecranul TV-ului de faptul ca acestea sunt disponibile pentru vizionare. Prin intermediul telecomenzii, pozele vor putea fi vizionate exact ca si in cazul unui album digital folosit de aplicatiile pe computer.

Un alt exemplu de integrare a datelor in cadrul sistemelor IPTV il reprezinta posibilitatea de a schimba mesaje in timpul vizionarii unui program TV – exact ca si in cazul aplicatiilor oferite de Messenger (Yahoo Messenger, Windows Live Messenger, etc.). Datorita capacitatii de sesizare a „prezentei online”, sistemul IPTV poate detecta momentul in care un alt utilizator (marcat in casuta pentru prieteni), foloseste sistemul IPTV. in acest mod este posibila stabilirea unei conexiuni care sa permita celor doi utilizatori, trimiterea si vizualizarea instantanee a mesajelor (redactate intr-o fereastra separata), in acelasi timp in care ambii urmaresc emisiunile TV.

iNES IPTV este primul serviciu din Romania care ofera televiziune prin IP (Internet Protocol). Serviciul IPTV (sau "TV over IP"), disponibil in doar cateva orase ale lumii, este oferit acum de
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri