Grupul chinez Lenovo, al treilea mare producator de PC-uri din lume, analizeaza potentiale regiuni din Centrul si Estul Europei pentru a-si deschide noi fabrici, ca parte a strategiei de dezvoltare

Lenovo spera sa deschida o fabrica in Europa pana la sfarsitul anului, a precizat vicepresedintele companiei Gerry Smith.

"Dupa deschiderea fabricilor din Mexic, India si Europa, vor mai exista zone din lume pe care Lenovo nu le acopera bine, printre care se numara Orientul Mijlociu si Afirca. Compania va cauta mijloace de a-si extinde acoperirea si in acele zone", a declarat Gerry Smith.

Lenovo a anuntat ca a investit 30 de milioane de dolari in doua fabrici din Mexico si India, unde va produce calculatoare pentru pietele din America si Asia, potrivit NewsIn. Fabrica din Mexic este cea mai mare investitie a companiei in mijloace de productie din afara Chinei. Fabrica va avea 750 de angajati si va produce anual cinci milioane de calculatoare, destinate pietelor din America de Nord si de Sud.

Fabrica din India, cu 350 de angajati, va produce anual circa doua milioane de computere, care vor fi vandute pe piata din India, unde se inregistreaza o cerere sporita de echipament de calcul.

Lenovo mai are patru fabrici in China si una in India. In luna aprilie, Lenovo anuntase ca va deschide centre care vor cuprinde activitati de relatii cu clientii si furnizorii, suport tehnic in Brazilia, India si Slovacia.

Lenovo are vanzari anuale de 13 miliarde de dolari. Compania a devenit al treilea producator de calculatoare personale din lume in mai 2005, dupa ce a cumparat de la IBM divizia de PC-uri, pentru suma de 1,25 miliarde de dolari . Lenovo a cumparat de la IBM si seria de marci Think, printre care se numara si notebook-urile ThinkPad. Principalii concurenti ai Lenovo sunt HP, Dell si Acer. Serviciile de distributie si garantie ale Lenovo sunt asigurate de catre reteaua de partnerei de afaceri a IBM, care detine circa 13% din actiunile Lenovo.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si