Valoarea investitiilor efectuate de iNES Group in infrastructura IPTV sunt estimate la 500.000 de euro in 2006 si 200.000 euro in primul semestru al lui 2007
iNES Group, singurul provider de televiziune prin IP (Internet Protocol) din Romania a efectuat in primele 6 luni ale anului 2007, investitii in valoare de 200.000 de euro in infrastructura IPTV. Potrivit reprezentantilor diviziei iNES IPTV, aceste investitii vor contribui la diversificarea canalelor din grila TV, precum si la introducerea primului pachet de programe televizate HDTV (High Definition Television) pe piata din Romania.

Dupa ce, in 2006, compania a investit 500.000 euro in infrastructura IPTV, iNES Group a decis sa continue linia de investitii si in prima jumatate a anului 2007, aceasta actiune fiind parte a strategiei de consolidare a business-ului companei.

„Investitiile efectuate de INES Group in infrastructura IPTV in acest an fac parte din strategia de business a companiei pentru 2007 si au fost sustinute pentru a sprijini implemetarea serviciilor de IPTV deja disponibile in Romania. Prin intermediul acestor investitii iNES IPTV incearca sa impuna pe piata locala cel mai inalt standard de calitate a echipamentului utilizat in receptionarea sau transmiterea fluxului video, existent la ora actuala in lume”, declara Radu Rusu, Operations Manager iNES IPTV Romania.

O parte semnificativa a acestor investitii vor fi utilizate pentru introducerea pachetului de programe televizate in format HD (High Definition), serviciu care va fi lansat pe piata romaneasca in toamna anului 2007. Programele transmise in format HDTV fac parte din oferta standard a iNES IPTV si reprezinta cea mai buna calitate a semnalului video existenta la ora actuala la nivel mondial.

De asemenea, investitiile efectuate in aceasta infrastructura vor permite companiei sa isi creasca numarul de canale TV disponibile prin intermediul pachetului de servicii IPTV, dar si numarul de clienti ai acestui serviciu. In prezent, acest serviciu pune la dispozitia publicului din Romania peste 100 de canale TV, majoritatea fiind programe premium.

Pentru urmatoarele luni, iNES Group planifica sa continue investitiile in infrastructura IPTV.
In anul 2006, cifra de afaceri a iNES Group a fost estimata la valoarea de 6 milioane de euro.

iNES IPTV este primul serviciu din Romania care ofera televiziune prin IP (Internet Protocol). Serviciul IPTV (sau "TV over IP"), disponibil in doar cateva orase ale lumii, este oferit acum de iNES clientilor, prin intermediul retelei proprii de fibra optica, utilizand o conexiune FTTH (Fiber-to-the-Home), incepand cu 1 octombrie 2005.

Denumita si "Televiziune IP", IPTV utilizeaza tehnici de flux video pentru a furniza programe de televiziune sau video selectate, la cerere (VOD). Spre deosebire de transmisia pe cale aeriana sau prin cablu catre un televizor, IPTV foloseste protocolul IP ca mijloc de transport si presupune utilizarea unui IPTV set-top box pentru a decoda imaginile in timp real. In momentul in care un utilizator schimba canalul sau selecteaza un program, un nou flux de continut este transmis de la serverul operatorului direct catre set-top box-ul utilizatorului. Acest serviciu, in plina accensiune in intreaga lume, ajunge astfel si in Romania, oferind publicului cele mai noi tehnologii de receptionare a semnalului TV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri