BenQ Romania, filiala locala a producatorului de electronice BenQ, a inregistrat o crestere a vanzarilor de 40% in primul semestru al acestui an, pe fondul cresterii in segmentele notebook, camere foto si proiectoare.

“Pe piata din Romania, BenQ a inregistrat un ritm important de crestere in principalele linii de business. In segmentul proiectoarelor, ne mentinem pozitia de lider, cu o cota de 38%, reusind sa implementam conceptul de “home entertainment”, in parteneriat cu Media Galaxy. In segmentul camerelor foto, in care am incercat sa oferim produse cu un raport calitate-pret exceptional si, mai ales, servicii aditionale care sa faca diferenta, cererea a fost dubla fata de aceeasi perioada a anului trecut. La toate acestea, se adauga cresterea prezentei produselor BenQ in retail si evolutia foarte buna a companiilor partenere de distributie, pe care se sprijina evolutia pozitiva a brandului”, a declarat directorul de marketing BenQ pentru Romania, Bobby Durbac.

BenQ are ca parteneri in Romania companiile Altex, Darer, Proca Romania, RHS Company, Tornado Sistems pentru zona de distributie IT si StarPrint pentru zona mediilor de stocare.

BenQ Romania, filiala din Romania a producatorului de electronice BenQ, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de la 8,2 milioane euro, in 2005, la 16 milioane euro in 2006. Compania estimeaza o crestere de 60% pentru acest an.

Corporatia BenQ, ale carei venituri au depasit anul trecut 6,2 miliarde dolari, este formata din trei grupuri principale de afaceri: Digital Media Business Group, Integrated Manufacturing Service Business Group si Mobile Communications Business Group. Grupul BenQ este format in prezent din zece companii, printre care si BenQ Corporation, care opereaza independent folosind resursele comune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si