George Hotz, un elev american de 17 ani, a reusit sa decodeze saptamana trecuta telefonul mobil iPhone, ceea ce inseamna ca acesta poate fi cumparat de la AT&T, operatorul care detine exclusivitate pentru produs, dar folosit si in alte retele.
Tanarul si-a vandul telefonul catre Terry Daidone, cofondatorul companiei CetiCell. Daidone planuieste sa il angajeze pe Hotz, nu neaparat ca sa vanda telefoane iPhone deblocate, ci ca sa ii invete pe tehnicienii sai cum sa decodeze si alte tipuri de telefoane.”Pe masura ce creste nevoia de telefoane deblocate, trebuie sa fim cu un pas inainte la acest capitol”, a declarat Daidone pentru ziarele din strainatate.

Apple si AT&T au apelat deja la avocati pentru a se asigura ca acest tip de operatiune nu nu va depasi limitele legale, informeaza Business Week. Pentru AT&T miza este destul de mare avand in vedere estimarile ca exclusivitatea oferita de Apple sa ii aduca o crestere considerabila a numarului de clienti, urcata de venituri suplimentare oferite catre acestia. De vreme ce telefonul nu mai este blocat, cumparatorii il pot folosi in retele rivale, ceea ce ar duce la diminuarea castigurilor la care viseaza AT&T, deocamdata unic distribuitor pe piata nord-americana.

Telefonul produs de Apple a creat o adevarata isterie la momentul lansarii, iar analistii sunt de parere ca cererea ridicata pentru acest terminal comercializat la pretul de 499 sau 599 dolari, in functie de capacitatea de memorie, a devenit un fenomen cultural, conform Business Week.

Astfel, consumatorii din zone rurale, sau din zone in care AT&T nu are acoperire ar putea sa foloseasca reteaua T-Mobile, iar peste ocean serviciile wireless oferite de Vodafone sau Orange. Insa pentru a schimba reteaua in acest mod, utilizatorul ar trebui sa renunte la continutul software (update-uri) oferit de producator.

“Daca Apple ar vinde telefoanele iPhone deblocate la pretul de 1.200 dolari/bucata, probabil ar vinde mai multe”, este de parere Richard Doherty, director de consultanta pentru Envisioneering Group.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri