Bogdan Radulescu, dezvoltatorul principal al sistemului de operare Nimblex, va comercializa programul stocat pe un flash USB impreuna cu un manual de folosire si un CD in limba romana, iar cumparatorul va beneficia si de suport in limba romana, incercand sa obtina in felul acesta finantare pentru continuarea proiectului sau.

Pachetul va putea fi achizitionat contra sumei de 80 de lei, insa tanarul nu a gasit inca distribuitori.

Nimblex este un sistem de operare mic, bazat pe scripturile Linux live, care poate sa ruleze in intregime de pe un CD de opt centimetri, dar si de pe memorie flash (stick USB sau MP3 player) si nu necesita instalare sau hard disk.

Acesta permite conexiunea la internet, utilizarea mesageriei instant, editarea de documente, urmariea de clipuri, inscriptionarea CD-urilor sau a DVD-urilor etc. Poate cea mai importanta utilitate a unui astfel de sistem este portabilitatea. Stocat pe un flash USB, acesta poate fi utilizat pe orice calculator caruia ii va recunoaste partitiile, astfel incat utilizatorul sa poata accessa documente din acel calculator.

Sistemul este disponibil in 12 limbi, printre care romana si engleza. Bogdan Radulescu recunoaste ca sistemul nu a prins prea bine la romani, 90% dintre utilizatori fiind straini.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Dobre, Samsung: S20 Ultra, cel mai scump vârf de lance, este și cel mai dorit
Setari Cookie-uri