Oferta NEF Telecom Bulgaria, divizie a grupului de Investitii AIG Global, de preluare integrala a actiunilor companiei de telecomunicatii bulgare BTC a fost suspendata temporar de catre Autoritatea de reglementare in telecomunicatii din Bulgaria, potrivit Dnevnik.

Compania de telecomunicatii bulgara NEF Telecom ar trebui sa excluda din tinta de actiuni miza controlata de Guvern. Noul detinator BTC se ofera sa achizitioneze 28,8 milioane actiuni, la 5,62 euro (10,73 leva) pe actiune. Pretul propus in oferta inaintata este chiar sub 5,6 euro pe actiune, NEF Telecom Bulgaria platind 90% catre BTC in vara aceasta.

Preluarea BTC s-a finalizat in august anul curent, cu majoriatea actionara Viva Ventures, care a vandut 65% catre NEF Telecom Bulgaria. Actionarii minoritari Barclays Bank si Landsbanki Luxembourg au vandut 9,26% si respectiv15,74 doalri, amandoua fiind preluate de AIG.

Grupul BTC, care controleaza si al treilea operator bulgar de telefonie mobila, a estimat o scadere cu 16% a profitului net in 2007, pana la 111,6 milioane leva (77,71 milioane dolari) din cauza cresterii concurentei si a scaderii preturilor.

Profitul net al BTC a scazut cu 5,3% in primul trimestru al 2007, pana la 42,6 milioane dolari din cauza cresterii costurilor operationale si de amortizare, chiar daca venitul s-a majorat cu 1,2% pana la 255 milioane leva fata de aceeasi perioada a anului trecut, reiese din raportul financiar emis de companie.

BTC este cel mai mare operator de telefonie fixa din Bulgaria, cu 2,9 milioane de linii telefonice, reprezentand 97% din piata de profil, compania avand si o divizie de telefonie mobila, Vivatel, infiintata in 2005, care are o cota de piata de aproape 10%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si