In Franta, 9 din 10 cautari se fac pe Google. Astfel, 85,8% dintre francezi utilizeaza ca motor de cautare Google, conform celui mai recent studiu realizat de ComScore, una din principalele organizatii care se ocupa cu masurarea serviciilor internet.

Francezii prefera Google in proportie 85,8% ca motor de cautare, in detrimentul Yahoo (3,8%), Microsoft (3,4%), eBay (2,2%) sau France Telecom (2%).

Studiul efectuat de ComScore a fost realizat in luna iunie pe un panel de 20.000 de persoane si a luat in considerare traficul inregistrat in randul calculatoarelor publice (internet cafe-uri), telefoane mobile si palm-uri. La inceputul anului Google se afla tot pe primul loc cu 82,8 procente, urmat de Yahoo! (5,3%), Microsoft (2,9%) si France Telecom (2,5%).

La nivel mondial, Google este inca lider cu o cota de piata de 60%, in luna iulie, in timp ce Yahoo nu reuseste sa detina decat 14,1% si Baidu 5,7%. Pe piata din Statele Unite Google domina piata cu 48,3%, inaintea Yahoo! care are doar 18,4 procente.

ComScore dispune de un esantion de 2 milioane de persoane in 160 de tari din lumea intreaga si se ocupa de masurarea activitatii de cautare a internautilor in randul primelor 50 de site-uri accesate. Desi panelul este identic in fiecare tara, componenta sa evolueaza de a an la an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Joburi in strainatate: companiile platesc bine pentru zidari si soferi