Valoarea pietei electronice s-a ridicat in al treilea trimestru al anului 2007 la 8,1 milioane de euro pentru 117.000 de tranzactii online. Prin solutia ePayment au fost facute, in Q3, 88.000 de tranzactii si s-au vandut produse si servicii in valoare de 7,6 milioane euro, potrivit Gecad ePayment International, care citeaza un studiu RomCard.
Cifrele au inregistrat in al treilea trimestru scaderi usoare fata de prima jumatate a anului, cand Gecad a anuntat cumparaturi online cu card procesat prin solutia ePayment in valoare de 14,3 milioane de euro. Oficialii companiei spun ca aceasta scadere usoara reprezinta un fenomen normal avand in vedere perioada de concedii, cand ritmul de cumparaturi este mai scazut.

Valoarea medie a unei tranzactii cu plata online prin card a fost in perioada iulie-septembrie de 73 de euro, a spus Carmen Sebe, CEO Gecad ePayment. Aceasta medie a scazut fata de primele trei luni ale anului, cand avea o valoare de 130 de euro.

„Lunile de vara 2007 ne ofera un amanunt statistic interesant”, a comentat Carmen Sebe. „Cumulat, lunile iunie, iulie si august, cele mai putin dinamice din an, au insumat un total de 7,5 milioane euro si 90.500 de tranzactii, procesate prin ePayment, ceea ce reprezinta 76% si respectiv 85% din totalul inregistrat in 2006. Este un lucru care ne arata cat de mult creste piata si ce potential exista acum pentru comerciantii din mediul online”, a spus Carmen Sebe.

In luna septembrie ritmul de crestere a fost reluat cifrele indicand in sistemul ePayment o crestere de 23% fata de luna august, de la 2,3 milioane euro la aproape 2,8 milioane euro, potrivit Gecad.

„In ceea ce priveste ultimul trimestru al anului, luna septembrie a dat deja startul. Pentru urmatoarea perioada asteptam cresteri intre 20 si 30% de la luna la luna, cu un punct culminant in primele doua saptamani din luna decembrie. In ceea ce priveste anul 2007, cifrele dupa primele noua luni si estimarile pentru ultimele trei arata ca la finalul anului valoarea totala a pietei se va situa in jurul a 35 de milioane de euro”, a declarat Sebe.

In lunile urmatoare se asteapta si cresterea valorii medii a tranzactiilor cu plata online prin card bancar.
„Incepand cu luna octombrie, dar in special in noiembrie si primele doua saptamani din noiembrie ne asteptam ca valoarea tranzactiilor sa creasca din nou iar media sa depaseasca iar 100 de euro, datorita sarbatorilor de iarna cand oamenii cumpara cadouri pentru familie si adeseori isi aloca un buget mai mare”, a spus CEO-ul Gecad ePayment.

Sectoarele care au inregistrat cel mai mare succes in mediul online sunt in continuare cel al telecomunicatiilor, cu o pondere de 30% din volumul total al tranzactiilor, urmat de turism (pachete turistice) si transporturi, cu o pondere de 20%, e-tail cu 18% si acces la continut cu 12 procente.

Principalii factori care au dus la cresterea comertului online sunt, potrivit Gecad, crestrea nivelului de incredere al consumatorilor in securitatea platilor online, dar si intrarea in acest sector a unor companii importante precum Romstal, Diverta sau Ultra Pro, care s-au indreptat in ultimul timp catre mediul online.

In perioada ianuarie-septembrie a acestui an s-a inregistrat o crestere de 137% a numarului de tranzactii cu plata online procesata prin solutia ePayment, raportat la nivelul intregului an 2006. Din pumctul de vedere al valorii acestor tranzactii cresterea a fost de 115% , ajungand la suma de 21,5 milioane de euro.

Romcard este unic procesator final de plati online prin card in Romania. Domeniul de activitate al firmei include: autorizarea tranzactiilor cu carduri (front office), administrare baze de date, decontarea si procesarea tranzactiilor cu carduri (back office), solutie "3Dsecure" la cheie pentru bancile acceptatoare si emitente pentru serviciile de e-comerce "Verified by Visa" si "MasterCard secureCode".

GECAD ePayment este integrator de solutii pentru comert electronic, lider pe piata romaneasca de sisteme de plati online. Compania dezvolta si detine in prezent trei solutii proprietare – ePayment, Avangate si myAvangate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri