LG Phillips, al doilea mare producator din lume de televizoare LCD, a inregistrat un profit net de 524 miliarde de woni (echivalentul a 571,1 milioane dolari) in trimestrul cea luat sfarsit la 30 septembrie, spre deosebire de acum un an, atunci cand firma inregistra o pierdere de 321 miliarde woni, in trimestrul aprilie-iunie firma inregistrand un un profit de 228 miliarde woni.

Rezultatele au trecut usor peste estimarile analistilor chestionati de Reuters, ce au mizat pe un profit de 513 miliarde woni

Industria de ecrane pe baza de cristale lichide (LCD) s-a redresat mai repede decat se astepta in 2007, odata ce producatorii au ales sa reduca noile investitii si sa se concentreze asupra profitabilitatii.

Mai mult, cererea accelerata venita din partea pietelor emergente, in frunte cu China, a depasit asteptarile.

Actiunile companiei LG Phillips, ce are o valoare de piata de peste 17 miliarde de dolari, s-au apreciat cu 6,6% in al treilea trimestru, sub media de 11,6% a titlurilor grupurilor ce activeaza in acest sector.

Compania LG Phillips a mai declarat ca va investi in 2008 trei mii de miliarde de woni (echivalentul a 3,27 miliarde dolari), suma ce reprezinta de trei ori cheltuielile de capital din 2007, urmand a investi 2,5 mii de miliarde woni pentru a construi o fabrica de mari dimensiuni ce va produce televizoare cu ecran plat.

Compania a declarat ca se asteapta ca marja castigurilor inainte de impozite, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) sa ramana in jurul a 35% in trimestrul patru, procent asemanator cu cel inregistrat in trimestrul iulie-septembrie.

Phillips LCD asteapta ca vanzarile de televizoare cu plasma sa inregistreze o usoara scadere in al patrulea trimestru fata de trimestrul precedent.