Baltag estimeaza ca anul acesta cifra de afaceri a companiei va depasi 40 de milioane de dolari, inregistrand o crestere de peste 35 de procente fata de anul 2006, si vizeaza o marja de profit de 5%. Directorul estimeaza ca anul viitor compania va depasi 50 de milioane de dolari, insa oficialii companii nu s-au decis inca daca listarea se va face pe o bursa interna.

In 2006, au fost separate activitatile companiei pe distributrie luand fiinta Genesysy Distributie, iar pe integrare de sisteme, solutii, software si servicii a aparut Genesys Systems. Momentat in Romania partea de distributie are o pondere mai mare in cifra de afaceri, aducand circa 55% din total, in timp ce compania de integrare aduce doar 45 de procente. Anul viitor ar putea scadea ponderea Genesys Systems la cifra de afaceri a grupului, spune Baltag, aceasta avand insa o rata mai mare de profitabilitate.

Oficialul a declarat ca, pe termen scurt, Genesys Systems, integrator de solutii, servicii, sisteme IT&C si software, vizeaza deschiderea biroului din Cluj, unde exista deja angajati care desfasoara activitatea, iar pentru 2008 se doreste deschiderea unui birou in Iasi printr-o investitie de 200.000 de dolari.

Citeste si:

Sorin Baltag a declarat ca Genesys Systems desfasoara cele mai multe activitati in sectorul privat, cel public avand o contributie de circa 3% la cifra de afaceri. Compania isi propune pentru anul viitor atat implicarea in proiectele europene cat si orientarea catre administratriile locale pentru implementare de servicii.

Genesys Distributie este o companie privata, specializata in distributia cu valoare adaugata a echipamentelor si produselor IT&C. Compania ocupa pozitii de top in toate domeniile abordate: computere, networking, electroalimentare, cablare structurata, software, storage, periferice si asigura distributia produselor a peste 30 de companii internationale de top, cum ar fi Dell, Citrix, Allied Telesyn, AMP Netconnect, Powerware.