Sorin Baltag, directorul companiei Genesys, a declarat ca doreste listarea la bursa a grupului format din patru companii, Genesys Systems, Genesys Distributie Romania, Genesys Distributie Bulgaria si One Net Services, dupa ce cifra de afaceri va depasi pragul de 50 de milioane de dolari.

Baltag estimeaza ca anul acesta cifra de afaceri a companiei va depasi 40 de milioane de dolari, inregistrand o crestere de peste 35 de procente fata de anul 2006, si vizeaza o marja de profit de 5%. Directorul estimeaza ca anul viitor compania va depasi 50 de milioane de dolari, insa oficialii companii nu s-au decis inca daca listarea se va face pe o bursa interna.

In 2006, au fost separate activitatile companiei pe distributrie luand fiinta Genesysy Distributie, iar pe integrare de sisteme, solutii, software si servicii a aparut Genesys Systems. Momentat in Romania partea de distributie are o pondere mai mare in cifra de afaceri, aducand circa 55% din total, in timp ce compania de integrare aduce doar 45 de procente. Anul viitor ar putea scadea ponderea Genesys Systems la cifra de afaceri a grupului, spune Baltag, aceasta avand insa o rata mai mare de profitabilitate.

Oficialul a declarat ca, pe termen scurt, Genesys Systems, integrator de solutii, servicii, sisteme IT&C si software, vizeaza deschiderea biroului din Cluj, unde exista deja angajati care desfasoara activitatea, iar pentru 2008 se doreste deschiderea unui birou in Iasi printr-o investitie de 200.000 de dolari.

Sorin Baltag a declarat ca Genesys Systems desfasoara cele mai multe activitati in sectorul privat, cel public avand o contributie de circa 3% la cifra de afaceri. Compania isi propune pentru anul viitor atat implicarea in proiectele europene cat si orientarea catre administratriile locale pentru implementare de servicii.

Genesys Distributie este o companie privata, specializata in distributia cu valoare adaugata a echipamentelor si produselor IT&C. Compania ocupa pozitii de top in toate domeniile abordate: computere, networking, electroalimentare, cablare structurata, software, storage, periferice si asigura distributia produselor a peste 30 de companii internationale de top, cum ar fi Dell, Citrix, Allied Telesyn, AMP Netconnect, Powerware.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si