Hewlett-Packard - lider pe piata serverelor

Pentru al dousprezecelea trimestru consecutiv, Hewlett-Packard devanseaza toti concurentii, prin cresterea cotei de piata asociate numarului de servere vandute la nivel global.

Cu o rata de crestere mai mare decat cea a industriei, HP ocupa pentru al douasprezecelea trimestru consecutiv primul loc la veniturile din servere si se mentine in topul livrarii de unitati la nivel mondial.

HP trece pe prima pozitie la veniturile pentru servere obtinute la nivel mondial , cu o crestere de 0,9 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce IBM a inregistrat o scadere de 1,4 la suta.

In segmentele cu o evolutie rapida, HP a depasit rata de crestere a pietei fata de aceeasi perioada a anului trecut, prin numarul de unitati livrate si veniturile pentru servere x86, blade si cu procesoare Intel Itanium.

De asemenea, HP detine prima pozitie si in ceea ce priveste veniturile obtinute in toate segmentele celor trei sisteme de operare majore - Windows, Linux si Unix, care acopera impreuna aproximativ 95 de procente din numarul total de servere livrate.

Hewlett-Packard si-a pastrat primul loc si la veniturile totale provenite din vanzarile de servere Unix, fiind singurul dintre cei trei furnizori de top care a inregistrat cresteri ale veniturilor in segmentul sistemelor Unix high-end, cu un procent de peste 10 la suta.

H&P mai detine pozitia fruntasa la veniturile si numarul de unitati Windows livrate, devansand rata de crestere a industrei comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, preluand in acest fel o parte din cota de piata a competitorilor, compania mentinandu-se pe primul loc si pe piata serverelor Linux, cu o crestere de 36 de procente a numarului de unitati livrate fata de aceeasi perioada a anului trecut, precum si printr-o crestere a veniturilor de 28 al suta, fata de aceeasi perioada mentionata.

Hewlett-Packard este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume, oferta cuprinzand infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii, in ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 30 aprilie 2005, veniturile obtinute de Hewlett&Packard au totalizat 83 de miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Liviu Tudor: Ar trebui sa vorbim de cresteri sustenabile in piata, nu doar despre relocari
Setari Cookie-uri