Pentru al dousprezecelea trimestru consecutiv, Hewlett-Packard devanseaza toti concurentii, prin cresterea cotei de piata asociate numarului de servere vandute la nivel global.

Cu o rata de crestere mai mare decat cea a industriei, HP ocupa pentru al douasprezecelea trimestru consecutiv primul loc la veniturile din servere si se mentine in topul livrarii de unitati la nivel mondial.

HP trece pe prima pozitie la veniturile pentru servere obtinute la nivel mondial , cu o crestere de 0,9 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce IBM a inregistrat o scadere de 1,4 la suta.

In segmentele cu o evolutie rapida, HP a depasit rata de crestere a pietei fata de aceeasi perioada a anului trecut, prin numarul de unitati livrate si veniturile pentru servere x86, blade si cu procesoare Intel Itanium.

De asemenea, HP detine prima pozitie si in ceea ce priveste veniturile obtinute in toate segmentele celor trei sisteme de operare majore - Windows, Linux si Unix, care acopera impreuna aproximativ 95 de procente din numarul total de servere livrate.

Hewlett-Packard si-a pastrat primul loc si la veniturile totale provenite din vanzarile de servere Unix, fiind singurul dintre cei trei furnizori de top care a inregistrat cresteri ale veniturilor in segmentul sistemelor Unix high-end, cu un procent de peste 10 la suta.

H&P mai detine pozitia fruntasa la veniturile si numarul de unitati Windows livrate, devansand rata de crestere a industrei comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, preluand in acest fel o parte din cota de piata a competitorilor, compania mentinandu-se pe primul loc si pe piata serverelor Linux, cu o crestere de 36 de procente a numarului de unitati livrate fata de aceeasi perioada a anului trecut, precum si printr-o crestere a veniturilor de 28 al suta, fata de aceeasi perioada mentionata.

Hewlett-Packard este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume, oferta cuprinzand infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si solutii de imprimare si prelucrare a imaginii, in ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 30 aprilie 2005, veniturile obtinute de Hewlett&Packard au totalizat 83 de miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri