Apple se claseaza pe a treia pozitie in piata globala de smartphone-uri, la numai opt luni dupa ce a lansat iPhone, relateaza Times Online.
Apple transmite un mesaj important celor de la Nokia si RIM datorita pozitionarii sale pe piata in top 3, in ceea ce priveste tehnologia telefoanelor mobile smart.

In ultimul trimestru al anului trecut, Apple a vandut 2.321.000 de iPhone-uri, pe plan mondial, potrivit cercetarii efectuate de Canalys.

Vanzarile facute sunt mai mici decat cele ale companiei RIM, producatorii telefonului Blackberry, care detin un share de 11,4% si decat cele ale Nokia, care sunt pe primul loc in top cu un share de 52,9%.

Cu toate acestea, iPhone-urile celor de la Apple au inregistrat vanzari cat sa se claseze inaintea companiei Motorola, a carei share a scazut cu doar jumatate de procent.

Performanta tehnologica a iPhones in America de Nord a fost penetranta, tinand cont de faptul ca Nokia nu cunoaste o dezvoltare buna pe piata respectiva.

La nivel european, Apple s-a pozitionat pe locul cinci, inaintea numelor deja consacrate in aceasta arie a telefoniei mobile. Desi a intrat pe piata din Europa mai tarziu decat in Statele Unite, prin doar cateva tari (Marea Britanie, Franta si Germania), Apple a fost mai bine vandut decat Sony Ericsson, Palm si Samsung.

“Apple a demonstrat intr-un mod clar ca poate face diferenta si si-a alertat competitorii - lideri de piata - , chiar daca s-a lansat destul de tarziu, in ultima jumatate a anului trecut, cu doar un produs si pe cateva piete”, a declarat Pete Cunningham, senior analyst la Canalys.

Vanzarile smartphoneurilor au crescut cu 60% in 2007, reporteaza Canalys, iar cea mai mare regiune in termeni de volum al vanzarilor este Asia, zona Pacificului, unde Nokia domina piata cu mai mult de 50% pe share.

Apple urmeaza sa se lanseze cu iPhone si in Asia in 2008 si isi propune sa vanda 10 milioane de iPhones la nivel global pana la sfarsitul anului in curs.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri