Grupul finlandez Nokia, care va plati 20 de milioane de euro autoritatilor din orasul german Bochum dupa decizia controversata de a inchide o fabrica, va mai restitui alte 1,3 milioane de euro statului german, a anuntat sambata un purtator de cuvant al Ministerului german al Cercetarii.
Potrivit saptamanalului economic WirtschaftsWoche, Ministerul Cercetarii acordase Nokia patru milioane de euro, sub forma de subventii pentru a finanta programele de cercetare ale fabricii de la Bochum. Rezultatele acestor programe de cercetare urmau sa fie exploatate in Germania, ceea ce nu mai este cazul dupa inchiderea ultimei fabrici Nokia din Germania, potrivit ministerului.

Grupul finlandez anuntase in ianuarie ca va inchide fabrica de la Bochum, care avea 2.300 de angajati si garanta indirect alte cateva mii de locuri munca, pentru a deschide una in Romania. Grupul a invocat cheltuielile salariale prea ridicate din Germania. Anuntul a suscitat o polemica in regiune, afectata de somaj, mai ales ca Nokia a anuntat ulterior rezultate financiare record, potrivit NewsIn.

Statul regional Rhenania du Nord-Westfalia, unde se afla Bochum, a cerut rambursarea a 60 de milioane de euro, subventii acordate Nokia si dobanzi. La inceputul lunii iulie, grupul a promis ca va restitui 20 de milioane de euro autoritatilor locale din Bochum, iar statul regional a renuntat, in schimb, la cererea de restituire integrala a subventiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri