Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) cere Guvernului sa elimine prevederea legala de modificare a modalitatii de calcul a contributiilor de asigurari de sanatate pentru specialistii din IT, au spus reprezentantii ANIS, potrivit NewsIn.

"Nu este acceptabil ca Executivul sa promoveze masuri cu aplicabilitate imediata care au consecinte importante asupra bugetelor companiilor, practic de la o zi la alta. Nu este acceptabil ca, pentru aceste masuri, organizatiile afectate si reprezentantii acestora sa nu fie consultati, in conformitate cu prevederile legale in vigoare", a spus presedintele ANIS, Liviu Dragan.

Ordonanta de Urgenta 93/24 iunie 2008 include reglementari care afecteaza companiile si angajatii din domeniul IT&C, prin schimbarea bazei de calcul a contributiei de la salariul minim brut la salariul realizat. Potrivit reprezentantilor ANIS un salariu mediu lunar net din industria IT este de aproximativ 1.100 euro.

De asemenea, reprezentantii ANIS au precizat ca asteapta reluarea activitatii parlamentare pentru a face lobby ca aceast act sa nu treaca de Parlament. "Vom depune eforturi sa nu treaca de Parlament. Ne bazam si pe ajutorul domnului Pambuccian (n.red. - presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Camera Deputatilor)", a declarat Liviu Dragan.

Potrivit reprezentantilor ANIS, aceasta masura va duce la o crestere neprevazuta si imediata a bugetelor alocate costurilor salariale si implicit la scaderea capacitatii de investitii. De asemenea, modificarea impozitarii in cursul anului genereaza costuri neprevazute in cadrul proiectelor, care nu pot fi renegociate cu clientii si care vor genera fie scaderea profitului companiilor, fie intarzieri in termenele agreate de desfasuarea a proiectelor, prin cresterea numarului de resurse alocate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si