Se gasesc la preturi pentru toate buzunarele si au posibilitati tehnice pe masura bugetului. Puteti inregistra amintirile direct pe DVD, dar, daca nu aveti suficienti bani, va puteti limita la deja clasicul miniDV.
Sezonul de vara schimba configuratia in ceea ce priveste preferintele romanilor cumparatori de tehnologie IT. Gusturile se orienteaza preponderent catre echipamente de inregistrare video sau foto. Este momentul in care camerele video atrag cele mai bune referinte in privinta volumului de vanzari, motiv pentru care retailistii au inceput ofensiva promovarii celor mai bune produse de inregistrare video.
Cu atat mai mult cu cat camerele care au capacitatea de a inregistra direct pe DVD fac furori, iar cele ce inregistreaza pe casete miniDV au deja preturi mai mult decat acceptabile.
Cel mai apreciat model de camera video cu inregistrare direct pe DVD-uri este DCR-DVD92E. Produsa de Sony, aceasta este conceputa in asa fel incat orice incepator o poate folosi, avand integrat in software-ul de utilizare Easy Handycam cu care toate reglarile necesare se fac automat. Odata realizata inregistrarea, nu mai este nevoie de prelucrarea acesteia pentru a o putea viziona pe CD-uri, simpla introducere a DVD-ului in player fiind suficienta. In plus, sunt eliminate si erorile - nu veti mai putea niciodata sa inregistrati accidental, peste filmarile anterioare. Modelele mai noi, cu un pret estimativ de 800 de euro, au chiar posibilitatea de inregistrare a sunetului la standardele Dolby Digital Surround.

MiniDV-urile, opTiunea ieftinA

Daca nu sunteti convinsi de camerele video cu inregistrare pe DVD, exista zeci de modele cu diferite posibilitati de inregistrare. De altfel, la achizitionarea unei camere video digitale, probabil veti fi nconjurat de o gama foarte variata de oferte. n final, alegerea va fi influentata de raportul dintre facilitatile oferite si pret. Cele mai raspandite in acest moment pe piata sunt camerele video miniDV, ce ofera una dintre cele mai bune posibilitati de inregistrare din punct de vedere calitativ. Ele stocheaza semnalul direct n format digital, miniDV, si pot genera clipuri video de calitate profesionala, lipsite de zgomotele de fond si problemele de calitate specifice altor formate. Benzile digitale pot fi, de asemenea, multiplicate cu un rabat minim de la calitate. Formatul miniDV utilizeaza banda de 6 mm, ntr-o caseta de dimensiuni mici.
Preturile camerelor digitale video miniDV variaza foarte putin, diferentele fiind date de posibilitatile de zoom ale echipamentului, autonomie si dimensiunile ecranului LCD, care ajuta la realizarea inregistrarilor. Printre cele mai apreciate camere digitale miniDV sunt cele care au posibilitatea de a realiza fotografii digitale, acestea dispunand in plus de un dispozitiv pe care se pot stoca imaginile.

Secrete

Este recomandat sa achizitionati o camera video de firma, cei mai apreciati producatori fiind Sony, Panasonic, JVC, Sharp etc. Cel mai important factor la achizitionarea unei camere video este standardul. Multe dintre aceste echipamente sunt importate din SUA sau Japonia, unde aceste standarde sunt NTSC, spre deosebire de al Romaniei, PAL. O mica neatentie va poate crea probleme cand o sa incercati sa folositi camera pe televizoarele sau echipamentele video clasice de pe piata noastra.
La fel de important este ca viitoa-rea camera video sa includa si un sistem de protectie a lentilei, intrucat o simpla zgarietura a acesteia poate fi deranjanta mai tarziu. O alta caracteristica de care trebuie sa tineti cont atunci cand achizitionati un echipament de inregistrare video este posibilitatea acestuia de a efectua filmari in timp ce se alimenteaza. Exista si modele care nu permit filmarea in timp ce acumulatorul se incarca.

Suprematia fotografiei digitale

Dupa ce timp de un an camerele foto digitale ba erau considerate produse de lux, ba nu mai erau accizate, a venit si momentul adevarului. Producatorii si comerciantii specializati spera ca, in noile conditii, sa ajunga la triplarea vanzarilor in perioada verii. Potrivit statisticilor, marcile preferate de romani sunt Sony, Sanyo, Canon si HP, dar vine tare din urma Panasonic. Cele mai cautate modele sunt la ora actuala aparatele cu o rezolutie a fotografiilor de cel putin 4 megapixeli si zoom optic de la 3X in sus. Este bine-venit si zoom-ul digital, dar trebuie retinut ca acesta afecteaza calitatea imaginii. La achizitia unui aparat foto digital trebuie luata insa in considerare si capacitatea de stocare a fotografiilor. Unele camere foto dispun de memorie interna (in general 16 MB), dar foarte importanta este memoria externa (intre 64 MB si 1 GB), in special pentru deplasarile lungi, cand nu exista posibilitatea de descarcare a fotografiilor. Nu in ultimul rand, este important gradul de miniaturizare al aparatelor, capacitatea de a inregistra clipuri video si, evident, pretul. Acest din urma amanunt este esential: daca doriti calitate, specialistii recomanda achizitionarea aparatelor ale caror preturi pornesc de la 250 de euro.

Sony DCR-DVD92E

Inregistrare sunet: Dolby Digital AC-3, 2 canale, microfon incorporat (stereo), difuzor incorporat
Tip Ecran: 2.5 LCD hibrid (123.200 pixeli)
Rezolutie (pixeli): 800.000
Baterie: Li-Ion
Zoom digital: 800x
Inregistrare video (foto): format DVD
Obiectiv Carl Zeiss Vario-Tessar
Pret: 800 euro

JVC D230EG

Sistem video: MiniDV
Diagonala LCD: 2.5
Rezolutie (pixeli): 1.330.000
Baterie: Li-Ion
NightShot: AutoLight, 1.33 megapixeli
Zoom digital: 500x
Zoom optic: 16x
Dotari: Analog input, DV input, telecomanda
Pret: 700 euro

Panasonic GS200 E

Sistem video: MiniDV
Diagonala LCD: 2.50
Rezolutie (pixeli): 2300K
Rezolutie imagine: 2.32 megapixeli
Baterie: Proprietary Lithium
Zoom optic: 10x
Dotari: Headphones Jack, USB etc.
Pret: 1.500 euro

Canon DM-MVX350i

Sistem audio: PCM Digital Stereo
Sistem video: MiniDV
Diagonala LCD: 2.5
Rezolutie (pixeli): 1.33
Rezolutie imagine: 1280X960 (SXGA)
Baterie: Li-Ion
Zoom optic: 20x
Dotari: DV (FireWire 1394) In/Out, USB
Pret: 600 euro

Canon Powershot A80
Rezolutie: 4 MP
Zoom optic: x3
Zoom digital: x3,6
LCD: 1,5
Memorie externa: CF
Clipuri video
Pret: 570 euro

Panasonic DMC-LZ2

Rezolutie: 5 MP
Zoom optic: x6
Zoom digital: x4
LCD: 2
Memorie externa: SD
Clipuri video
Stabilizator de imagine
Pret: 550 euro

HP Photosmart 945

Rezolutie: 5,3 MP
Zoom optic: x8
Zoom digital: x7
LCD: 2
Memorie: SD
Clipuri video
Pret: 350 euro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri