Arabia Saudită construiește o uluitoare stațiune de schi în mijlocul deșertului. Trojena va fi disponibilă pentru schiori timp de trei luni în fiecare an, în timp ce în restul timpului turiștii vor putea face sporturi nautice și ciclism montan.

Nimic mai departe de imaginea pe care o au majoritatea oamenilor despre Arabia Saudită, un tărâm al minunilor de iarnă. Și totuși, țara construiește exact asta în munții Neom, „orașul viitorului” de 461 de miliarde de euro (500 de miliarde de dolari).

Acest nou proiect urban se construiește în regiunea de nord-vest a țării, în provincia Tabuk. Acesta va găzdui o stațiune de schi din altă lume, numită Trojena, cu un amestec de arhitectură amețitoare, reală și virtuală, un lac creat de om și priveliști fascinante, notează Euronews.com.

Ideea de a coborî cu schi pe pârtiile Neom din Arabia Saudită sună ridicol - și totuși Clark Williams, care gestionează Marketing și Comunicare pentru Neom, crede că este mai ușor decât ați crede.

„Oamenii sunt surprinși, este zăpadă în Arabia Saudită?! Adevărul este că avem nevoie doar de -3 grade Celsius pentru a crea zăpadă în Neom și putem face asta timp de trei luni pe an”, spune Williams.

În munții din apropierea Neom, temperatura scade în mod natural sub zero grade iarna. Având în vedere turismul durabil, constructorii Trojena susțin că se concentrează pe minimizarea utilizării apei și pe maximizarea recuperării acesteia atunci când fac zăpadă.

Această apă ar fi recirculată înapoi în sistemul care creează pulberea pentru pârtiile stațiunii, potrivit Williams.

Sursa Video: Youtube

Nu doar stațiune de schi

În timp ce iarna oferă șansa de a schia pe cei 36 de kilometri de pârtii din Trojena, oamenii s-ar putea bucura de lacul artificial și s-ar putea practica acolo tot felul de sporturi acvatice, precum și ciclism montan, în restul anului.

Vara, când Golful devine foarte cald, localnicii ar putea să se răcească în Trojena, unde temperatura medie este cu aproximativ 10 grade mai mică decât în alte orașe saudite și nu există umiditate.

Ce vor găsi turiștii în stațiunea de schi

Trojena promite să fie ca orice alt sat normal de munte.

Aceasta include restaurante, și chiar un spa de wellness de lux pentru cei care au nevoie de o pauză de la pârtie.

Potrivit lui Williams, stațiunea de schi va include mai multe hoteluri care vor putea imediat găzdui vizitatori când centrul se va deschide la sfârșitul lui 2026 sau începutul lui 2027.

În acest moment, proiectul se află în primele etape de dezvoltare, lucrătorii locuind deja acolo.

Trojena nu va fi doar un loc de joacă pentru turiști. Aproximativ 7.000 de oameni vor fi rezidenți permanenți, conform planurilor actuale, capabili să locuiască și să lucreze în satul vertical.

Trojena este doar una dintre cele patru părți majore ale regiunii Neom. De asemenea, aici mai vorbim despre insula de lux Sindalah din Marea Roșie - prima destinație care se va deschide în 2024 - OXAGON, o metropolă industrială futuristă, plutitoare, și THE LINE, un oraș lung de 170 de kilometri care ar găzdui în cele din urmă până la 9 milioane de locuitori.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri