Piata aplicatiilor antivirus inregistreaza in aceasta perioada o stagnare din cauza anului electoral si a unor proiecte mari blocate, insa Country Manager-ul pe Romania la Bit Defender, Razvan Valceanu, se asteapta la o revenire in ultimul trimestru.
BitDefender a comercializat peste 200.000 de licente de la inceputul anului 2008, ce-i mai importanti clienti fiind din domeniul administratiei publice, cu un procent de peste 75%, a declarat Country Manager Romania la Bit Defender, Razvan Valceanu.

BitDefender a inregistrat in anul 2007 o cota de piata de circa 40%, raportata la o piata a aplicatiilor antivirus si conexe de circa cinci milioane euro. Pentru 2009, compania previzioneaza o crestere a pietei de circa 20%.
"Se observa cel putin o stagnare a pietei, ca sa nu zic scadere, dar ne asteptam la o revenire a pietei in ultimul trimestru, din cauza anului electoral si a unor proiecte mari blocate. Pentru sfarsitul anului consideram ca vom depasi o cota de piata de peste 40%", a adaugat Valceanu.

Potrivit reprezentantului BitDefender fenomenul spam a atins cote ingrijoratoare. Spam-ul exista datorita naivilor care il sustin si il alimenteaza.

"Intre 3 si 7% dintre persoane chiar dau click pe linkurile primite si chiar cumpara produsele care sunt subiectul mailului spam. In mod clar va creste acest fenomen daca nu apar solutii viabile. Pentru a combate acest fenomen a fost vehiculata ideeea de a fi taxat fiecare e-mail cu o suma infima, la nivel international", a declarat Valceanu.

Potrivit BitDefender, in topul subiectelor spam-ului se afla medicamentele, software-ul piratat si siteurile cu conotatii sexuale. Concluzia reprezentantului BitDefender este ca fenomenul va creste cu cel putin 50% pana la sfarsitul anului 2008.

"Pentru sfarsitul anului 2008 speram sa reusim sa indeplinim tot ce ne-am propus, avand in vedere faptul ca avem cateva proiecte noi, care sunt in curs de lansare dar care vor fi facute publice la momentul potrivit. Ultimul proiect a fost lansarea unui nou canal de vanzare prin SMS."

BitDefender este producatorul unei linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international. Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri