Red Hat a inregistrat in Romania o crestere de 95% a volumului de business fata de anul anterior, fiind prezentat legal printr-o retea de peste 30 de parteneri pe domeniul de consultanta, integrare sistem si implementare de solutii Java si JBoss, potrivit directorului regional Dirk-Peter van Leeuwen, citat de NewsIn.

Potrivit oficialilor, Red Hat are deja printre clientii sai cateva banci locale, companii din sectorul telecom sau oil & gas, dar si o prezenta importanta in administratia publica. De asemenea, acestia au sustinut si faptul ca au participat la discutii cu diferite ministere si administratii publice in vederea inceperii tratativelor de parteneriate.

Oficialii Red Hat au mai spus ca vor participa si la alte proiecte, dorind sa devina o prezenta din ce in ce mai puternica pe piata de IT din Romania.

"In contextul crizei financiare globale si al noilor conditii de creditare care intra in vigoare de luna aceasta, bancile locale trebuie sa isi monitorizeze foarte atent costurile, fara ca acest lucru sa le afecteze performantele de pana acum. Solutiile open source oferite de companie institutiilor financiare aduc un plus de eficienta la un cost minim, inclusiv in Romania. In maxim doi ani de zile, vom avea si o reprezentanta Red Hat si in Romania si va fi mult mai usor sa interactionam cu piata de aici", a adaugat van Leeuwen.

Red Hat este prezenta in 29 de tari, are peste 2600 de angajati, din care peste 580 in regiunea EMEA. Compania a incheiat anul fiscal 2008 cu 523 de milioane dolari, in crestere cu 50% fata de anul precedent. Oficialii companiei preconizeaza o crestere 30% si o cota de piata de aproximativ 80% pentru anul 2009, pentru segmentul aplicatiilor linux platite.

Sistemul de operare standardizat Red Hat are toate certificarile necesare pentru a corespunde celor mai exigente standarde de securitate din Uniunea Europeana si Statele Unite, iar solutiile oferite sunt: sistemul de operare Enterprise Linux, Clustering, Global File System, Directory Server, precum si numeroase componente middleware de la Jboss.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri