International Business Machines (IBM), al doilea producator mondial de software, a afisat castiguri peste asteptari in al treilea trimestru si a mentinut neschimbate estimarile privind profitul pentru anul 2008, ceea ce a dus la aprecierea titlurilor cu 4%, arata Reuters, citat de NewsIn.

Profitul net al companiei a crescut cu 20%, la 2,8 miliarde dolari, in timp ce castigurile per actiune au crescut cu 22%, la 2,05 dolari/actiune. Veniturile IBM a crescut cu 5%, la 25,3 miliarde dolari, dintre care 3% provin din fluctuatia cursurilor valutare, au mai spus reprezentantii companiei.

Analistii chestionati de Reuters estimasera un castig de 2,01 dolari/actiune si venituri de 26,5 miliarde dolari.

"Rezulatele financiare sugereaza ca nivelul stabil al veniturilor si al profitului, investitiile pe pietele emergente, produsele si serviciile de calitate oferite clientilor si baza financiara stabila fac din IBM o companie competitiva atat in perioadele de prosperitate cat si in cele dificile", a spus directorul executiv al IBM, Samuel Palmisano.

Dupa publicarea rezultatelor financiare trimestriale, titlurile IBM s-au apreciat pe bursa new-yorkeza cu 3,8%, la 94 dolari/actiune, fata de cotatia anterioara de 90,55 dolari/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si