Companiile Google, T-Mobile si HTC, care au dezvoltat G1, primul telefon mobil care foloseste sistemul de operare open-source Android, au anuntat lansarea oficiala a dispozitivului, scrie presa internationala.

Modelul G1 are un ecran tactil (touch screen) de 3,2 inchi, care la glisare expune o tastatura de tip QWERTY. Celularul are integrat Wi-Fi, GPS si Bluetooth si poate utiliza reteaua 3G a T-Mobile pentru a naviga pe Internet, verificarea casutei de email, dar si pentru a descarca alte aplicatii.

Oficialii T-Mobile au observat o cerere peste asteptari pentru telefonul G1 inca de la anuntarea lansarii de la inceputul lunii septembrie.

“In ultima luna, am constatat un entuziasm ridicat pentru telefonul G1 si credem ca va avea un impact pozitiv asupra clientilor nostri”, a declarat Denny Marie Post, director de marketing T-Mobile. “Printre clientii T-Mobile care au facut comanda pentru telefon, aproximativ jumatate au renuntat la telefonul obisnuit, ceea ce ne indica faptul ca multi utilizatori au facut aceasta trecere pentru a achzitiona experienta unui telefon mobil cu acces la Internet”, a mai adaugat Post.

Una dintre atractiile majore ale G1 este integrarea solida cu serviciile online ale Google. Astfel, utilizatorilor G1 le va fi usor sa foloseasca serviciul de mail Gmail, motorul de cautare Google, Google Maps, dar si alte servicii ale companiei care detine cel mai mare motor de cautare. Exista chiar si un modul compas care permite utilizatorilor o vedere panoramica de 360 de grade la nivelul strazii prin mutarea telefonului.

Este probabil ca utilizatorii corporate sa nu gaseasca apelul G1, deoarece a fost construit in lipsa suportului Microsoft Exchange, si este posibil ca departamente de IT sa nu fie familiarizate cu functiile de securitate pentru a le permite accesul in corporatii.

Asemenea iPhone 3G de la Apple, era de asteptat ca si G1 sa aiba un magazin bine consolidat de aplicatii mobile.

In primul trimestru al anului viitor, dezvoltatorii vor putea comercializa si aplicatii, iar Google va primi un procentaj din veniturile provenite in urma vanzarii. In schimb, Apple revendica 30% din orice aplicatie vanduta in magazinul sau, iar Research in Motion (RIM) a anuntat ca va lua 20% din aplicatiile vandute in viitorul magazin de aplicatii BlackBerry.

Pentru Google si Open Handset Alliance, acesta este primul telefon mobil dezvoltat pe platforma de operare Android care are certitudinea ca va reusi pe piata.

Motorola a anuntat ca lucreaza la un telefon cu Android, care va avea puternic integrata optiunea pentru retele sociale, iar producatorul de electronice Kyocera a anuntat recent ca planuieste lansarea de telefoane care folosesc Android.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cea mai mare greseala pe care a facut-o Bill Gates in business