Companiile au anuntat ca Intel va furniza chip-urile, care sunt fabricate in colaborare cu Micron Technology, precum si tehnologia pentru ambalarea lor, ceea ce industria numeste SSD (solid-state drives). Hitachi va furniza alte tehnologii si va integra componentele intr-un sistem care poate fi folosit cu servere, statii de lucru si alte componente hardware cu o performanta ridicata. Produsele provenite in urma colaborarii celor doua companii vor aparea cel mai probabil la inceputul lui 2010.

Memoria flash a devenit populara o data cu camerele digitale, player-ele muzicale si alte aparate portabile, deoarece chip-urile retin date cand curentul electric este oprit. Dar tehnologia are alte avantaje, cum ar fi viteza mare de stocare a datelor si un consum redus de energie.

Pana nu demult, costul unei memorii flash a fost mult mai ridicat decat harddisk-urile care stocau o cantitate de date echivalenta. Ca rezultat, SSD-urile cu capacitati mari sunt o optiune caracteristica in laptop-uri, cu toate ca unele noi modele cu o suma redusa de memorie flash au fost introduse de curand.

Citeste si:

Intre timp, unii utilizatori de servere doresc sa plateasca mai mult pentru o viteza foarte mare utilizata in memoria SSD (solid-state drive). Extinderea aplicatiei a fost ajutata de declinul extrem in pretul memoriei Flash, care a micsorat profiturile companiilor care fabrica chip-urile memoriilor.

Intel, care este cunoscuta pentru chip-urile de microprocesoare, a avut cateva retineri despre continuarea afacerii de fabricarea e memoriei flash daca profiturile nu se imbunatatesc. Dar compania a devenit foarte incantata de fabricarea de chip-uri pentru memoriile SSD si a introdus primul sau model in luna septembrie.

Hitachi Global Storage Tehnologies este o unitate a companiei japoneze care include operatiuni ce au facut parte din International Business Machine Corp, care este cel mai mare producator de aparate de stocare a datelor. Compania a anuntat ca va continua producerea de astfel de memorii flash, iar aceasta va vinde exclusiv noile aparate care vor fi dezvoltate cu Intel.