Autoritatea Nationala pentru Comunicatii a incheiat consultarea publica privind reducerea tarifelor de interconectare astfel de la 1 iulie 2010 Orange, Vodafone, Cosmote si Telemobil vor practica un tarif de 5.03 eurocenti, .

“Am incheiat consultarea nationala pe marginea proiectelor de decizie privind interconectarea cu operatorii de telefonie mobila. Ne mentinem decizia de a reglementa tarifele de interconectare ale tuturor celor cinci operatori de telefonie mobila. In plus fata de propunerea initiala, am decis introducerea unei noi etape de reducere la 1 iulie 2010 pentru Cosmote, Telemobil si RCS&RDS, cei trei operatori care nu au fost pana in prezent supusi obligatiei de control al tarifelor”, a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran

Astfel, tarifele maxime pentru serviciile de terminare a apelurilor in retelele Cosmote si Telemobil vor scadea in trei etape, conform unei pante de ajustare de 15 luni, pana la atingerea simetriei cu tarifele Orange si Vodafone la data de 1 iulie 2010. Pentru ca a intrat recent pe piata telefoniei mobile, RCS&RDS va beneficia de o panta de ajustare mai lunga.

“Reducerea graduala a tarifelor asigura predictibilitatea pe aceasta piata, dand operatorilor care nu au fost reglementati pana in prezent posibilitatea de a-si ajusta planurile de afaceri, si ofera, in acelasi timp, o armonizare a tarifelor pe parcursul perioadei de tranzitie catre tarife simetrice”, a mai declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.

Forma finala a deciziei privind tarifele de interconectare pentru operatorii mobili va fi transmisa Comisiei Europene si autoritatilor de reglementare din celelalte state membre, care pot transmite observatii in termen de o luna de la notificare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vodafone, sponsorul transmisiunilor turneelor de tenis din 2020