Scop Computers, unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse si servicii IT&C din Romania si VMware – lider global in furnizarea solutiilor de virtualizare, anunta semnarea unui parteneriat.
Scop Computers include in portofoliul sau de produse si servicii, solutiile VMware - solutii performante de virtualizare pentru servere bazate pe standarde industriale. Solutiile VMware ofera companiilor posibilitatea de reducere a costurilor departamentelor IT, ridicand gradul de utilizare a serverelor fizice prin intermediul virtualizarii.

Virtualizarea presupune constituirea unei plaje de resurse comune si partajarea acestora astfel incat utilizarea sa fie optimizata, iar resursele IT sa raspunda in mod automat necesitatilor impuse de aplicatiile software.

Performanta si fiabilitatea solutiilor VMware ofera clientilor sai siguranta in construirea unei infrastructuri IT stabile, produsele fiind testate si verificate pe o gama larga de echipamente apartinand principalilor producatori de sisteme bazate pe standarde x86.

Tehnologia VMware permite mutarea masinilor virtuale de pe un server fizic pe un altul, in timpul de rulare al aplicatiilor. Perioada necesara pentru updatarea si mentenanta acordata unui server scade vizibil, se reduce rata de downtime, iar costurile operationale se minimizeaza.

In mod obisnuit, serverele x86 sunt dedicate unei singure aplicatii si unui singur sistem de operare, gradul de utilizare al serverelor dintr-un data center situandu-se in jur de 10-15%. Virtualizarea permite mai multor sisteme de operare si aplicatii sa functioneze pe un singur server fizic. Cu mai multe masini virtuale consolidate intr-o plaja de resurse hardware, rata de utilizare este monitorizata continuu si creste pana la 80%. Scaderea numarului de servere reduce costurile destinate racirii si alimentarii si genereaza o reducere semnificativa a spatiului ocupat.

Piata solutiilor de virtualizare este intr-o continua crestere chiar si in plina perioada de criza, cu atat mai mult cu cat folosirea solutiilor de virtualizare va deveni o necesitate in vederea eficientizarii costurilor si a supravietuirii in piata.

Scop Computers pune la dispozitia partenerilor sai solutii si servicii din portofoliul VMware si acorda suport in ofertare si implementare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri