In ultima luna, MySpace a fost vizitat de 124 milioane de vizitatori unici, in scadere cu 2% fata de luna ianuarie, potrivit celor mai recente date.
In aceeasi perioada, Facebook a fost vizitat de 276 milioane de ori, in crestere cu 16,6%, potrivit companiei de cercetare comScore.

Ultimele cifre arata ca Rupert Murdoch, presedintele News Corp ce detine MySpace, a fost invins in batalia pentru retelele sociale. MySpace a suferit luna trecuta o scadere in traficul de vizitatori si acum este la jumatatea distantei fata de rivalul sau mai tanar Facebook. Trei executivi au plecat recent de la compania de Internet si au aparut speculatii potrivit carora co-fondatorii acesteia ar urma sa plece.

Amit Kapur, care a fost directorul operational al site-ului, a fost redesemnat dupa un an in pozitia sa pentru a gestiona operatiunile companiei de Internet. Lui i se vor altura Jim Benedetto, vice-presedinte de inginerie si Steve Pearman, vice-presedinte al strategiei de produse.

Exodul de utilizatori vine dupa speculatiile legate de plecare fondatorilor MySpace, Chris DeWolfe si Tom Anderson, ale caror contracte in valoare de 30 milioane dolari vor expira in luna octombrie.

“In ultimele 12 luni, Facebook si-a extins dominatia in fiecare tara din Europa. Nu sunt sigur daca este totul pierdut pentru MySpace, batalia inca nu s-a incheiat”, a declarat analistul Forrester, Nick Thomas.

MySpace este lider in America, dar a scazut semnificativ in Europa. In Marea Britanie, Facebook si-a depasit competitorul in septembrie 2007, mai arata datele comScore.