Rezultat din colaborarea intre HIT Entertainment si Chellomedia, noul canal JimJam, lansat anul trecut, s-a extins rapid in peste 50 de tari, inclusiv Polonia, Rusia, Ungaria, Elvetia, Cehia, Olanda, Portugalia, Grecia, tari din Orientul Mijlociu si Singapore.

Grila de programe JimJam include unele dintre cele mai cunoscute si indragite desene animate, seriale antrenante. Programele sunt dublate in limba romana.

"JimJam ofera un mix de programe concepute pentru a contribui la dezvoltarea emotionala, intelectuala si sociala a copiilor, prin experienta pe care o ofera. Suntem constienti ca televizorul nu inlocuieste scoala sau alte modalitati traditionale de educare si nu incercam sa ne substituim acestora. Dorim doar sa oferim un instrument complementar si sa venim in ajutorul parintilor prin informatii si sfaturi care sa ii ajute sa contribuie la educarea si dezvoltarea copiilor", declara Diana Atanasoaei, PR Manager Zonemedia Networks.

JimJam va intra in casa a peste 150.000 abonati la televiziunea digitala prin cablu UPC, alaturi de alte 112 canale TV care acopera o gama variata de interes, pentru a satisface gusturile tuturor clientilor. Dintre acestia, copiii necesita o atentie marita, intrucat ei au cea mai mare nevoie de un continut dedicat si adecvat, care sa ii ajute sa se dezvolte armonios, din toate punctele de vedere, sub supravegherea parintilor.

Prin serviciile pe care le ofera pentru platforma digitala, asa cum este DVR-ul, de exemplu, clientii UPC si copiii acestora au posibilitatea de a-si alege singuri intervalul orar in care vor sa le urmareasca programele respective, spune Raluca Milin, Marketing & Sales Director UPC Romania.

"Unul dintre studiile realizate de UPC - sondajul anual european de televiziune - arata ingrijorarea din ce in ce mai mare a parintilor fata de continutul programelor de televiziune la care sunt expusi copiii, datorita gradului crescut de violenta. Totodata, parintii ofera un credit din ce in ce mai mare rolului educational al programelor de televiziune. Prin lansarea JimJam, parintii au siguranta unui continut adecvat copiilor cu un impact educational ridicat totodata", completeaza Raluca Milin.

Acest demers al UPC vine in completarea altor masuri luate de companie pentru a oferi un mai bun control asupra continutului la care sunt expusi copii. Astfel, in cadrul serviciului de televiziune digitala este disponibila, incepand de anul trecut, optiunea de control parental. Cu ajutorul acesteia, parintii pot bloca un numar de 5 canale, impiedicand astfel copiii sa aiba acces la programe nerecomandate pentru cresterea si educatia lor.

JimJam s-a lansat pe platforma Sky Italia in octombrie 2006. Canalul a fost achizitionat in septembrie 2007 in urma unui parteneriat vizand lansarea si distributia internationala a lui JimJam, incheiat intre Chellomedia, o companie a Liberty Global, si HIT Entertainment. Chello Zone, divizie a lui Chellomedia, vine cu experienta in distributia de canale internationale si experienta in administrarea si reinnoirea portofoliului de programe al HIT pentru a oferi JimJam in Romania.

UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra. Retelele UPC Romania deservesc, in acest moment, aproximativ 1.300.000 de clienti din circa 200 orase.