Producatorul de solutii IT&C Crescendo: Afaceri mai mari cu 80% in 2008, pana la 18 mil. euro

Furnizorul de aplicatii si solutii IT&C Crescendo a inregistrat, in 2008, afaceri de 18,163 milioane de euro, in crestere cu peste 80% fata de anul anterior si cu aproape 2 milioane euro mai mult decat estimarile initiale.
"O parte dintre proiectele pregatite in anii anteriori au fost implementate in anul trecut, ceea ce ne-a ridicat in mod semnificativ cifra de afaceri", a declarat Marius Tulea (foto), directorul general al Crescendo.

Potrivit companiei, peste 60% din cresterea cifrei de afaceri s-a datorat serviciilor cu valoare adaugata. Ponderea serviciiilor in totalul veniturilor a fost, in 2008, de peste 50%, cu o crestere semnificativa pe zona serviciilor de integrare, iar solutiile software furnizate au reprezentat aproximativ 25% din totalul veniturilor.

Pentru 2009, compania preconizeaza mentinerea cifrei sau scaderea acesteia cu 10%. Anul 2009 este deja si va ramane unul dificil pentru intreaga piata. Ca masura de gestionare a crizei, Crescendo a prevazut o restructurare a bugetului pe fiecare directie de business, cu o detaliere mai buna si o urmarire mai atenta a structurilor de costuri.

"Avand in vedere conditiile economice actuale, este dificil de estimat modul in care va evolua businessul", a spus Marius Tulea. "La inceputul anului, am bugetat doua posibile scenarii: unul optimist, cu mentinerea cifrei de afaceri si altul pesimist cu o scadere cu zeci de procente a afacerilor. Le revedem in permanenta, suntem atenti la costuri si la eficientizarea activitatii, pe fiecare linie de business. In zonele in care avem de eficientizat, o facem specific, de la caz la caz, aplicand solutia potrivita", precizeaza Tulea.

Crescendo furnizeaza aplicatii, solutii de infrastructura si servicii de integrare personalizate.

In 2007, compania a raportat o crestere a veniturilor cu peste 54%, fata de anul anterior, atingand o cifra de afaceri de 11,7 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri