Singura solutie pe care o au companiile de pe plan local pentru a-si reduce costurile este sectorul IT, de aceea, tinta propusa acestor firme de catre ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, este ca sectorul IT&C sa ajunga sa reprezinte 15% din Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei.
“Acest sector va beneficia de sprijinul meu in totalitate si sper ca IT&C-ul sa ajunga la 15% din PIB-ul Romaniei”, a spus Sandu la deschiderea celei de a 18-a editii a CERF, cel mai important eveniment de IT&C din tara, fara a preciza, insa, care este termenul in care se va ajunge la acest procent.

Pe timp de criza, a adaugat el, singura solutie de reducere a costurilor este IT&C-ul.

In plus, Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), a declarat ca in aceasta perioada economica nefasta, doar cei care inoveaza au de castigat.

“Piata IT din Romania nu este inca o piata matura. De aceea, in momentul actual, castiga doar cei care inoveaza”, a spus presedintele ANCOM.

Acesta a mentionat ca se doreste stimularea altor aplicatii si sectoare din domeniul IT&C pentru ca, in prezent, 70% din investitii se fac in hardware.

Totodata, reprezentantul MCSI a declarat ca a reusit deblocarea a 84 milioane euro pentru broadband si ca se doreste majorarea ratei de penetrare a conexiunilor de internet in gospodarii pana la 40% in 2010 si la 80% in 2015.

“Sistemul electronic national va avea conectate 15.000 de institutii, fiecare dintre acestea urmand sa aiba in componenta un ofiter de e-guvernare”, a afirmat Sandu.

Totodata, acesta a spus ca va semna un protocol cu Ministerul de Finante si cu ANAF pentru a trece pe online plata taxelor, lucru ce va aduce o reducere de 20% a cheltuielilor.

Ministrul comunicatiilor si societatii informationale a precizat ca va lansa in doua saptamani programul "Romania Digitala", care reprezinta strategia societatii informationale si pe care doreste sa o puna in aplicare pana la sfarsitul lui 2010.

CERF a inceput astazi si va tine pana pe data de 5 iunie. Evenimentul, cel mai mare de acest fel din Romania, este organizat de Expotek si, pentru prima data in istoria sa, este dedicat exclusiv specialistilor din domeniu, adica segmentului business to business.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri