“Acest sector va beneficia de sprijinul meu in totalitate si sper ca IT&C-ul sa ajunga la 15% din PIB-ul Romaniei”, a spus Sandu la deschiderea celei de a 18-a editii a CERF, cel mai important eveniment de IT&C din tara, fara a preciza, insa, care este termenul in care se va ajunge la acest procent.

Pe timp de criza, a adaugat el, singura solutie de reducere a costurilor este IT&C-ul.

In plus, Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), a declarat ca in aceasta perioada economica nefasta, doar cei care inoveaza au de castigat.

“Piata IT din Romania nu este inca o piata matura. De aceea, in momentul actual, castiga doar cei care inoveaza”, a spus presedintele ANCOM.

Acesta a mentionat ca se doreste stimularea altor aplicatii si sectoare din domeniul IT&C pentru ca, in prezent, 70% din investitii se fac in hardware.

Totodata, reprezentantul MCSI a declarat ca a reusit deblocarea a 84 milioane euro pentru broadband si ca se doreste majorarea ratei de penetrare a conexiunilor de internet in gospodarii pana la 40% in 2010 si la 80% in 2015.

“Sistemul electronic national va avea conectate 15.000 de institutii, fiecare dintre acestea urmand sa aiba in componenta un ofiter de e-guvernare”, a afirmat Sandu.

Totodata, acesta a spus ca va semna un protocol cu Ministerul de Finante si cu ANAF pentru a trece pe online plata taxelor, lucru ce va aduce o reducere de 20% a cheltuielilor.

Ministrul comunicatiilor si societatii informationale a precizat ca va lansa in doua saptamani programul "Romania Digitala", care reprezinta strategia societatii informationale si pe care doreste sa o puna in aplicare pana la sfarsitul lui 2010.

CERF a inceput astazi si va tine pana pe data de 5 iunie. Evenimentul, cel mai mare de acest fel din Romania, este organizat de Expotek si, pentru prima data in istoria sa, este dedicat exclusiv specialistilor din domeniu, adica segmentului business to business.