Nokia a lansat noul Nokia E72, cel mai recent telefon inteligent cu tastatura QWERTY completa, care ofera utilizatorilor o experienta de e-mail mobil si mesagerie instanta.

Pentru prima data, utilizatorii vor putea sa instaleze conturile de mesagerie instantanee (IM) oferite de Nokia Messaging direct din ecranul principal. Urmand doar cativa pasi, posesorii de dispozitive vor putea sa se conecteze la conturile IM preferate precum Yahoo! Messenger, Google Talk , Ovi si multe altele. Dispozitivul Nokia E72 va fi livrat incepand de la finalul trimestrului al treilea al acestui an.

Nokia a mai lansat si dispozitivul Nokia 5530 XpressMusic, un telefon compact din gama XpressMusic, care dispune de o interfata tactila pentru accesarea contactelor si a continutului de pe ecranul principal clar si luminos. Bara de contacte, care se “deruleaza”, ofera acces direct la 20 de contacte si la cele mai recente conversatii si actualizari media. De asemenea, ecranul principal ofera acces rapid, printr-o singura atingere, la continut si retele sociale populare precum Facebook si MySpace.

Nokia 5530 XpressMusic extinde gama de telefoane XpressMusic cu ecran tactil si va fi livrat incepand din al treilea trimestru al acestui an.

In plus, dispozitivul compact Nokia 3710 fold adauga o nota personala datorita modelului grafic de pe capac si ofera o gama larga de capabilitati intr-o interfata cu utilizatorul imbunatatita, dar familiara de la prima utilizare.

Alaturi de gama de servicii Ovi, Nokia ofera acces la experiente de Internet mobil unui numar tot mai mare de utilizatori, si va fi disponibil incepand din al patrulea trimestru al acestui an.