Vanzarile de semiconductori la nivel mondial au crescut cu 5,4% in luna mai, comparativ cu aprilie. Asociatia Industriei de Semiconductori (SIA) a anuntat ca veniturile la nivel global din luna mai au ajuns la 15,6 miliarde dolari, scrie TGDaily.

Comparativ cu luna mai a anului trecut, vanzarile au scazut cu 23,2%. In mai 2008, veniturile erau in total de 21,5 miliarde dolari.

George Scalise, presedintele SIA, a declarat ca cifrele reprezinta a treia luna consecutiva de avans. “Cresterea lunara consecutiva ne determina sa fim optimisti in privinta unei reveniri la nivelul unui sezon normal”, a declarat presedintele asocatiei. “Dupa ce a reaparut increderea consumatorilor, iar economia a revenit pe crestere, ne asteptam ca industria isi revina”, a adaugat acesta.

Cresterea din Europa a stagnat la 0,4%, insa Japonia si zona Asia Pacific au indicat o crestere de 7,2% si, respectiv 6,7%.

Bruce Diesen, analist la compania Carnegie Securities Research, a anuntat ca chip-urile pentru memorii si ecrane LCD s-au imbunatatit performantele in vanzari comparativ cu luna aprilie. El a preconizat o scadere de 15% a vanzarilor de semiconductori din acest an.

Vanzarile de memorii de tip DRAM au crescut de la o pozitie foarte instabila, in timp ce memoriile NAND au scazut. Vanzarile de chip-uri cu baza GSM au scazut usor, a anuntat acesta. De asemenea, chip-urile pentru masini au scazut in luna mai, ceea ce reflecta declinul din industria automobilelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si