Compania IBM va vinde produsele Juniper in cadrul unui acord semnat cu producatorul original al echipamentelor, a anuntat compania. IBM, care mai vinde si alte produse Juniper, nu a prezentat termenii tranzactiei.

Producatorul de software a mai incheiat acorduri similare si cu alte companii, cum ar fi Brocade Communications Systems, folosind aceste contracte pentru a cuprinde o paleta larga de produse. Juniper vede acordul ca un stimulent pentru IBM de a vinde mai multe dintre produsele sale, a declarat vice-presedintele Juniper, Hitesh Sheth.

“IBM vrea sa obtina un castig maxim de la baza sa de clienti si o pot face mai bine prin vanzarea de produse sub marca integratorului de solutii dedicate companiilor. “Pentru ambele companii acest acord este important in egala masura. Noi obtinem o extindere mai mare pentru produsele noastre, iar ei nu sunt nevoiti sa inceapa o politica agresiva de vanzare a propriilor produse”, a declarat executivul Juniper.

Juniper nu are un acord exclusiv cu IBM si poate incheia contracte similare cu alte companii, a declarat Sheth.
Juniper este a doua companie producatoare de router-e si switch-uri, instrumente care directioneaza traficul de date. Principalii clienti Juniper sunt companiile mari care folosesc astfel de echipamente pentru retelele din interiorul corporatiilor. De asemenea, furnizorii de telefonie mobila si Internet achizitioneaza router-e.