Intel, cel mai mare important producator mondial de microprocesare, estimeaza ca in acest trimestru veniturile companiei vor creste la 8.8-9,2 miliarde de dolari fata de estimarile de luna trecuta de 8,1-8,9 miliarde, scrie Financial Times.

Estimarile reprezentantilor Intel au aparut imediat dupa ce executivii Dell, al doilea producator de calculatoare la nivel mondial au declarat ca spera ca vanzarile companiei sa creasca din a doua jumatate a acestui an in special datorita clientilor clasici.

In al doilea trimestru al acestui an, Dell a anuntat venituri de 12,8 miliarde de dolari, in crestere fata de 12,3 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an, dar cu 22% mai putin decat cele 16,4 milioane de dolari inregistrate in perioada aprilie-iunie a anului trecut.

Desi vanzarile de computere pierd tot mai mult teren in fata smartphone-urilor, managerii companiilor IT cred intr-o revenire a pietei in saptamanile care urmeaza

Insa analistii afirma ca vanzarile isi vor relua ascensiunea mult mai tarziu decat estimeaza companiile producatoare de calculatoare, predictiile in legatura cu revenirea pietei fiind si mai greu de realizat din cauza unor noi tendinte de cosum.

De exemplu, piata asiatica inseamna in acest moment o parte importanta din dezvoltarea industriei IT, iar in aceasta regiune cele mai bune cautate produse au fost pe de o parte notebookurile ieftine si pe de alta smartphones-urile foarte scumpe


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si