Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telefonie din Europa, a inceput discutiile pentru vanzarea T-Mobile, divizia de telefonie pe care o detine in Marea Birtanie cu grupurile Vodafone, France Telecom si Telefonica, scrie Financial Times.
Posibilitatea vanzarii T-Mobile a fost facuta publica in aceasta primavara de René Obermann, directorul exectiv al Deutsche Telekom, motivele acestei decizii fiind profiturile din ce in mai mici inregistrate de divizia britanica a grupului german in ultimii ani si recesiunea globala.

Deocamdata, discutiile sunt in faza de inceput, dar in timp ce persoane apropiate Deutsche Telekom spun ca acestea ar putea sa avanseze semnificativ pana la sfarsitul lunii octombrie, altele spun ca incheierea unei tranzactii va dura mult mai mult timp.

“Daca suntem norocosi am putea finaliza prin o competitie in care sa fie inscrise trei companii” , a spus un apropiat al Deutsche Telekom, desi in carti este si fuziunea dintre T-Mobile si Orange, filiala britanica a France Telecom.

El a adaugat ca o posibila revenire a economiei globale si a preturilor actiunilor a crescut sperantele germanilor de a castiga 4 miliarde de euro (5.7mld dolari) pentru T-Mobile, compania fiind evaluta de expertii telecom la 3-4 miliarde de euro.

Divizia britanica a Deutsche Telekom este condusa din iunie de Richard Moat, cel care din septembrie 2004 si pana in luna martie a acestui an a condus Orange Romania, cel mai mare operator telecom pe piata locala.

Luna trecuta, Moat declara ca isi doreste ca pana in 2011-2012 sa aduca compania pe locul al treilea intre operatorii telecom din Marea Britanie prin cresterea numarui de abonati.

“Cred ca am fost pentru prea mult timp pe locul al patrulea si trebuie sa ne ambitionam pentru a nu mai fi acolo”, afirma in august fostul sef al Orange Romania.

In Marea Britanie, cel mai important operator este compania 02 detinuta de grupul spaniol Telefonica care are o cota de piata de 27,7%, aceasta fiind urmata de Vodafone (24,7%), Orange (21,5%) si T-Mobile (14,9%), conform datelor companiei de cercetare Enders Analysis.

Cresterea performantelor diviziei britanice a Deutsche Telekom l-ar putea determina pe directorul executiv al grupului german sa renunte la vanzarea acesteia si totodata i-ar oferi timpul necesar pentru a se ocupa de subsidiara din SUA.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri