Sun Microsystem pierde 100 mil. $ lunar din cauza anchetei UE

Directorul executiv al Oracle, Larry Ellison, a anuntat ca grupul pe care il reprezinta este afectat de intarzierea acordului autoritatilor europene pentru preluarea Sun Microsystems, scrie Bloomberg.
Ellison a declarat ca Sun Microsystems pierde lunar 100 milioane dolari din cauza deciziei amanate a Comisiei Europene pentru aprobarea preluarii si a declarat ca aceasta intarziere nu este benefica pentru niciuna dintre parti.

Oracle asteapta aprobarea Comisiei Europene pentru preluarea Sun, fiind una dintre ultimele bariere pentru achizitia in valoare de 7,4 miliarde dolari. La inceputul acestei luni, Uniunea Europeana a anuntat ca va face o ancheta asupra preluarii din cauza "ingrijorarilor" legate de competitia din piata bazelor de date.

Oracle, cel mai mare producator de baze de date, a intentionat sa achizitioneze soft-ul MySQL detinut de Sun, cel mai popular program din bazele de date open-source. Sun produce venituri din programul MySQL prin vanzarea de servicii si soft-uri.

Oracle si MySQL nu concureaza, iar compania nu intentioneaza sa renunte la MySQL. "Planul nostru este sa salvam cat mai multe posturi posibile din aceasta preluare", a declarat Ellison.

Compania va retine toate diviziile Sun, iar companiile combinate vor putea sa concureze cu International Business Machines, cel mai mare furnizor de servicii pentru computere.

Regulatorii europeni planuiesc sa stabileasca decizia asupra tranzactiei pe data de 19 ianurie. Intre timp, Sun pierde venituri dupa ce clientii sunt rezervati datorita incertitudinii din jurul achizitiei. Compania a anuntat ca vanzarile din trimestrul al patrulea au scazut cu 31% la 2,63 miliarde dolari, in mare parte din cauza amanarii achizitiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri