Producatorul de computere Dell pregateste un nou telefon mobil care va folosi sistemul de operare Android de la Google, scrie The Telegraph.

Potrivit unui articol aparut in Wall Street Journal (WSJ), este de asteptat ca Dell sa lanseze telefonul in Statele Unite la inceputul anului viitor.

Terminalul va avea un ecran tactil asemanator cu cel al modelului iPhone si o camera foto-video, iar multi il aseamana cu modelul Dell.

Daca informatia se confirma, acesta reprezinta primul pas al Dell pe piata telefoanelor inteligente in care sunt prezenti jucatori precum Apple, Palm, Research in Motion si Nokia.

Andrew Bowins, un purtator de cuvant al Dell, a refuzat sa comenteze zvonurile, dar a declarat ca grupul sau "pasteaza legatura" cu operatorii din intreaga lume pentru a furniza "instrumente asemanatoare computerelor cu conexiune mobila". El a adaugat ca Dell nu a anuntat nimic referitor la sistemul de operare Android deoarece continua sa exploreze si alte oportunitati oferite de operatori.

Desi vanzarile de smartphone-uri sunt de asteptat sa creasca de la 184,2 milioane unitati in acesta an la 235,6 milioane unitati in 2010, analistii avertizeaza ca Dell ar putea avea un inceput mai greu din cauza pietei deja aglomerate.

Companiile traditionale de electronice si-au accentuat prezenta in piata telefoanelor mobile. Se asteapta ca producatori ca Samsung, Philips, LG, Asus si Acer sa faca o incursiune in spatiul telefoniei mobile.

De asemenea, miscarea va mari cota de piata a sistemului de operare Android, care este vazut de multi ca cea mai buna modalitatea de a concura cu iPhone de la Apple. Dupa un inceput greu, zeci de producatori de telefoane mobile si operatori telecom s-au alaturat sistemului de operare, iar o serie de telefoane cu Android vor fi prezente in magazine din 2010.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si