Michael Dell, fondatorul producatorului american de computere Dell, care in urma cu o luna a anuntat preluarea companiei software Perot Systems pentru 3,9 miliarde dolari, a declarat ca grupul sau isi dezvolta rapid o expertiza in fuziuni si va urmari mai multe tranzactii ca parte a planului sau de extindere, scrie Bloomberg.

"In mod evident vom deveni mai activi", a declarat directorul executiv al companiei. Acesta a declarat ca Dell va urmari achizitii care sa creasca vanzarile catre consumatorii de tip corporate si va lua in considerare mai multe achizitii in industria sistemului sanitar.

"Avem o echipa talentata, formata din vechi angajati ai Dell care inteleg cultura de tranzactii ce vor urma si inteleg de ce acestea sunt importante sau nu", a declarat Dell. "Am dezvoltat rapid acest lucru si dispunem de talent pentru a face asta", a adaugat acesta.

Achizitia Perot Systems este cea mai mare achizitie din istoria Dell si este urmata de preluarea producatorului de echipamente de stocare EqualLogic pentru 1,4 miliarde dolari in 2008.

Perot Systems va extinde Dell in piata serviciilor pentru computere, in special din sistemul de sanatate, in timp ce muta accentul companiei din industria PC-urilor. Compania combinata va beneficia de pachetele de stimulare economica din partea guvernului american care vor introduce 20 miliarde dolari in tehnologia din sistemul sanitar. Jumatate dintre vanzarile Perot Systems provin de la spitale si companii de asigurari de sanatate.

De asemenea, Perot Systems a anuntat ca va achizitiona divizia din China a companiei de consultanta IT BearingPoint, marindu-si operatiunile din afara tarii, dupa ce a fost achizitionata de Dell.

Perot va achizitiona BearingPoint China Consulting, care detine clienti din sectoarele auto si asigurari, iar companiile au anuntat intr-un comunicat de presa ca nu ofera detalii despre valoarea tranzactiei.

Noua achizitie se apropie de obiectivul Dell de a oferi companiei Perot o extindere mai mare la nivel global, dupa ce compania a patruns in divizia de servicii. De asemenea, tranzactia extinde o serie de servicii pe care Dell le ofera companiilor chineze alaturi de produsele hardware ale acestuia.

Achizitia subliniaza agresivitatea Dell referitoare la exinderea in serviciile IT, insa in China ramane mult mai mic decat rivalii sai ca IBM si Hewlett-Packard.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri