"In mod evident vom deveni mai activi", a declarat directorul executiv al companiei. Acesta a declarat ca Dell va urmari achizitii care sa creasca vanzarile catre consumatorii de tip corporate si va lua in considerare mai multe achizitii in industria sistemului sanitar.

"Avem o echipa talentata, formata din vechi angajati ai Dell care inteleg cultura de tranzactii ce vor urma si inteleg de ce acestea sunt importante sau nu", a declarat Dell. "Am dezvoltat rapid acest lucru si dispunem de talent pentru a face asta", a adaugat acesta.

Achizitia Perot Systems este cea mai mare achizitie din istoria Dell si este urmata de preluarea producatorului de echipamente de stocare EqualLogic pentru 1,4 miliarde dolari in 2008.

Perot Systems va extinde Dell in piata serviciilor pentru computere, in special din sistemul de sanatate, in timp ce muta accentul companiei din industria PC-urilor. Compania combinata va beneficia de pachetele de stimulare economica din partea guvernului american care vor introduce 20 miliarde dolari in tehnologia din sistemul sanitar. Jumatate dintre vanzarile Perot Systems provin de la spitale si companii de asigurari de sanatate.

De asemenea, Perot Systems a anuntat ca va achizitiona divizia din China a companiei de consultanta IT BearingPoint, marindu-si operatiunile din afara tarii, dupa ce a fost achizitionata de Dell.

Perot va achizitiona BearingPoint China Consulting, care detine clienti din sectoarele auto si asigurari, iar companiile au anuntat intr-un comunicat de presa ca nu ofera detalii despre valoarea tranzactiei.

Noua achizitie se apropie de obiectivul Dell de a oferi companiei Perot o extindere mai mare la nivel global, dupa ce compania a patruns in divizia de servicii. De asemenea, tranzactia extinde o serie de servicii pe care Dell le ofera companiilor chineze alaturi de produsele hardware ale acestuia.

Achizitia subliniaza agresivitatea Dell referitoare la exinderea in serviciile IT, insa in China ramane mult mai mic decat rivalii sai ca IBM si Hewlett-Packard.