Fata de al doilea trimestru din 2009, profitul net al companiei a crescut cu 2,3 milioane dolari, reprezentand cea mai puternica crestere de la T2 la T3 in 30 de ani.

"Rezultatele financiare puternice realizate de Intel in cel de-al treilea trimestru al anului subliniaza faptul ca PC-urile sunt esentiale pentru oameni si demonstreaza importanta inovatiilor tehnologice pentru redresarea economica. In situatia economica actuala aceste rezultate financiare bune ne fac sa privim cu incredere in viitor", a spus Paul Otellini, presedinte si CEO Intel.

In plus, compania a raportat un venit de 9,4 miliarde dolari, in scadere cu 828 milioane dolari fata de T3 din 2008, dar in crestere cu 1,4 miliarde dolari fata de al doilea trimestru al acestui an.

Totodata, in trimestrul care s-a incheiat, marja bruta a fost de 57,6%, mai mare decat valoarea estimata de companie, iar stocurile au scazut cu 315 milioane dolari fata de T2.

In continuare, perspectiva de business a Intel nu include potentialul impact al unor fuziuni, achizitii, vanzari de titluri sau alte activitati de business ale companiei care pot fi finalizate dupa 12 octombrie.

Pentru ultimul trimestru al acestui an, compania mizeaza pe un venit de 10,1 miliarde dolari, plus sau minus 400 milioane dolari.

Pe durata trimestrului, reprezentantii Intel pot reitera perspectivele de afaceri in timpul intalnirilor private cu investitori, analisti de investitii, jurnalisti si altii. De la sfarsitul zilei de 25 noiembrie, pana la publicarea rezultatelor financiare pe cel de-al patrulea trimestru, Intel va intra in “quiet period”.