Cisco, producatorul american de echipamente pentru retea, a marit oferta de preluare pentru grupul norvegian Tandberg la 170 coroane per actiune fata de 153,50 si a extins perioada ofertei pana la 1 decembrie, scrie Wall Street Journal (WSJ).

"Noua oferta reprezinta pretul final pentru aceasta tranzactie", a anuntat Cisco, adaugand ca va retrage oferta daca nu va fi acceptata de 90% dintre actionari.

Noua oferta evalueaza acum Tandberg la aproximativ 3,41 miliarde dolari. Cisco a anuntat ca a primit acordul pentru aproximativ 40% din actiunile Tandberg, inclusiv de la cei mai mari actionari - Folketrygdfondet si Oppenheimer Funds.

In luna octombrie, Cisco a facut o oferta de preluare pentru producatorul de echipamente de video conferinta in valoare de aproximativ 17,2 miliarde de coroane norvegiene (3,08 miliarde dolari).

Desi oferta a fost mai mare cu 11% decat pretul de inchidere, iar conducerea si managementul au sustinut tranzactia, o parte dintre actionari au respins oferta initiala sustinand ca pretul oferit este prea mic. In urma cu o saptamana, Cisco a extins termenul pentru oferta pana la 18 noiembrie in incercarea de a atrage actionarii, cautand o oferta mai mare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si