Anchetatorii din cadrul Biroului Comsiei de Informatii (ICO), ce raspunde de protejarea datelor personale, "colaboreaza cu o societate de telefonie mbila, dupa ce aceasta a anuntat ca angajatii au vandut informatii din contractele cu clientii, inclusiv date personale", a anuntat ICO, potrivit NewsIn.

Comisia nu a precizat numele societatii, insa T-Mobile UK a anuntat la randul sau ca a alertat ICO, dupa ce a descoperit ca un angajat, ce a parasit apoi compania, a vandut date personale ale clientilor. "Am creat apoi un sistem de supraveghere menit sa reduca riscurile repetarii" acestei situatii, a anuntat un purtator de cuvant T-Mobile UK.

"Informatiile au fost vandute grupurilor concurente, ai caror agenti au utilizat datele pentru a apela clientii inainte de expirarea contractelor, pentru a le prezenta o oferta concurenta. Operatorul sustine ca mii de date au fost obtinute ilegal si ca au fost implicate sume substantiale de bani. ICO a obtinut mai multe mandate de perchezitie si a anchetat anumite locuri", a precizat comisia.

Seful comisiei, Christopher Graham, a declarat ca legislatia in cazul delictelor de acest gen este "insuficienta pentru a descuraja implicarea in astfel de activitati criminale lucrative". "Amenintarea cu inchisoarea, nu cu o amenda, ar fi un mijloc de convingere mai eficace", a completat el.