Studiu: 62% dintre internautii romani folosesc Google

Mai mult de jumatate (62%) dintre utilizatorii de Internet cauta diferite informatii pe Google. Urmatoarele pe lista dupa folosirea celui mai raspandit motor de cautare sunt primirea sau trimiterea de e-mailuri (58%) si lecturarea stirilor (55%), potrivit unui studiu GfK Romania.
Varsta este un factor important de diferentiere in ceea ce priveste activitatile desfasurate pe Internet. Pentru tinerii sub 25 de ani muzica este o activitate la fel de importanta ca si citirea stirilor: 49% au declarat ca ascultarea sau descarcarea de muzica reprezinta una dintre cele trei activitati desfasurate, fata de 42% care urmaresc stirile pe Internet.

Lecturarea stirilor pe Internet este practicata mai ales de persoanele cu varsta intre 35 si 55 de ani, 72% considera aceasta activitate printre cele trei importante, fata de 54% dintre persoanele intre 25 si 35 de ani si 42% tinerii sub 25 de ani. In acelasi timp, vizionarea de filme sau urmarirea unor programe TV pe Internet este o activitate proprie mai ales persoanelor sub 34 de ani: 27% dintre tinerii sub 24 de ani si 21% dintre persoanele intre 25 si 34 de ani plaseaza aceasta activitate intre primele 3, fata de doar 9% persoane intre 35 si 54 de ani.

Activitatile web 2.0 sunt in continuare in zona de nisa in Romania: 13% aseaza blog-urile intre cele mai importante trei activitati pe Internet, 10% jocurile on-line si numai 6% accesarea retelelor sociale.

Studiul a fost realizat in luna septembrie 2009 pe un esantion national de 338 de utilizatori de Internet.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri