Skype a lansat ieri un nou serviciu, botezat Groups, ce le ofera companiilor posibilitatea de a crea conturi Skype care sa fie folosite de angajati. Avantajul noului serviciu este ca un reprezentat al companiei poate plati factura pentru toti utilizatorii inregistrati. Evident, este vorba de serviciile cu plata oferite de Skype ľ precum apelurile catre telefonul mobil sau apelurile internationale.

CRESTERE

Compania de telefonie prin Internet a anuntat ca numarul sau de utilizatori a ajuns la 61 de milioane si castiga 170.000 de noi clienti in fiecare zi. Potrivit lui Saul Klein, vicepresedintele de marketing al companiei, unul dintre motivele cresterii este preluarea Skype de catre eBay.

Apelurile Skype sunt gratis, atunci cand convorbirea se desfasoara exclusiv prin intermediul Internetului, intre doua computere. Atunci cand un utilizator apeleaza un numar telefonic obisnuit (fix sau mobil), Skype il taxeaza cu cativa centi pe minut pentru ca apelul trece printr-o retea telefonica obisnuita si trebuie platite taxe de terminare a apelurilor.