Recent, compania a aplicat o cerere la Comisia Federala de Reglementare in domeniul energiei din Statele Unite (FERC) prin care sa i se permita cumpararea si vanzarea de energie.

Google a anuntat ca nu planuieste sa devina un trader de energie, iar principalul scop a fost sa obtina mai multa flexibilitate pentru cumpararea de energie regenerabila din centrele sale de date.

"Vrem sa avem abilitatea de a procura energie regenerabila pentru a compensa utilizarea acesteia la operatiunile pe care le detine", a declarat Niki Fenwick, purtator de cuvant Google. Fenwick a declarat ca accesul la mai multa energie regenerabila ar putea ajuta compania sa indeplineasca obiectivul de a deveni o companie "verde".

Aceasta nu este prima incursiune a Google in domeniul energetic. De-a lungul timpului, Google a investit in proiecte de energie regenerabila prin diviziile filantropice si cele de investitii. De asemenea, a abordat un numar de proiecte si parteneriate prin care, de exemplu, oferea instrumente de masurare a energiei electrice din gospodarii. Compania a mai incercat sa ajute la dezvoltarea de energie regenerabila care este mai ieftina decat carbunele.

Daca cererea Google va fi acceptata de FERC, compania ar putea sa vanda orice surplus de energie care rezulta din aceste initiative.