YouTube, cel mai mare site de video-sharing, a anuntat ca va oferi subtitrari automate pentru toate clipurile prezente pe site, ceea ce reprezinta un avantaj pentru utilizatorii cu deficiente de auz si pentru cei care vor sa urmareasca clipurile in alte limbi, scrie BBC News.

Compania detinuta de Google a anuntat ca tehnologia de recunoastere a limbajului este unul dintre cele mai mari experimente din acest segment. Anterior, subtitrarile reprezentau doar o mica parte din continut.

YouTube a anuntat ca oferirea continutului sau catre cei care nu sunt capabili sa accese in totalitate continutul ar putea democratiza informatia si ar putea ajuta incurajearea colaborarii si intelegerii.

Initial functia va fi aplicata clipurilor in limba engleza, celelalte limbi fiind adaugate in urmatoarele luni.

In luna noiembrie, YouTube a lansat subtitrarile automate pentru un numar redus de parteneri printre care Universitatea din California, Berkeley, Universitatea din Yale si National Geographic.

Tehnologia din spatele recunoasterii vocale a fost inventata de mai bine de 50 de ani, a declarat unul dintre inginerii Google, dar abia acum poate fi implementata la o scara mai larga.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Test-drive cu un Mercedes-Benz foarte rar, V250 Marco Polo