Producatorul american de computere Apple a anuntat ca va incepe vanzarea tabletelor iPad in data de 3 aprilie si va accepta comenzi pentru terminale incepand de saptamana viitoare, scrie Bloomberg.

Compania va vinde initial modele care se conecteaza la internet folosind retele Wi-Fi, cu un pret de pornire de la 499 dolari.

De asemenea, modelele care folosesc retelele de telefonie mobila vor fi disponibile de la sfarsitul lunii aprilie, a anuntat Apple. Compania anuntase initial ca terminalul va fi disponibil in magazine incepand cu luna martie.

Directorul executiv al Apple, Steve Jobs, a descris iPad-ul ca o combinatie intre smartphone-uri si laptop-uri. Cu un ecran tactil cu diagonala de 25 de centimetri acesta poate fi folosit pentru accesarea paginilor web, email-ului, pentru jocuri, carti electronice, redare de muzica si de continut video precum si aplicatii iPhone. Apple ar putea vinde mai mult de sase milioane de unitati in acest an, potrivit Goldman Sachs.

"La inceput cererea va depasi stocul. Piata din Statele Unite este o prioritate si de aceea va fi prima aprovizionata", a declarat Peter Misek, analist Canaccord.

Apple a mai anuntat ca toate modelele de iPad vor fi disponibile incepand cu luna aprilie in Australia, Canada, Franta, Germania, Italia, Spania, Japonia, Elvetia si Marea Britanie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce spune Bill Gates ca a invidiat cel mai mult la Steve Jobs