Analistii: Vodafone ar putea vinde filialele din Europa de Est, printre care si Romania

Operatorul de telefonie mobila Vodafone ar putea lua in considerare vanzarea operatiunilor pe care le detine in Europa de Est, printre care cele din Romania, Cehia, Ungaria si Albania, potrivit analistilor de la Bernstein Research, citati de cotidianul britanic Financial Times (FT).
Acest lucru s-ar putea intampla in contextul in care managerii companiei doresc sa faca achizitii noi in India, dupa ce guvernul de la New Delhi a relaxat legislatia in ceea ce priveste fuziunile si achizitiile intre operatorii de telefonie mobila. In 2007, grupul condus de Vittorio Colao a platit 10,9 miliarde de dolari pentru a cumpara pachetul majoritar al Essar, al patrulea jucator de telefonie mobila pe piata Indiana.

Potrivit jurnalistilor de la Financial Times, managementul Vodafone considera ca primii doi operatori de telefonie mobila intr-o anumita piata au o pozitie mai buna decat rivalii mai mici in ceea ce priveste sansele de a-si asigura ROI (return of investment). In acest caz, operatorul ar putea lua in considerare renuntarea la anumite filiale. Oficialii Vodafone au refuzat sa comenteze acest lucru, scrie FT.

Analistii de la Bernstein Research spun ca operatorul ar putea vinde filialele din Europa de Est, printre care Romania, Cehia, Ungaria si Albania.

Cele mai importante tari europene pentru Vodafone sunt Germania, Italia, Spania si Marea Britanie.

In Romania, Vodafone, este al doilea operator de telefonie mobila, iar la finalul anului trecut avea circa 9,6 milioane de utilizatori.

Intre octombrie si decembrie veniturile companiei au scazut cu 24%, tara noastra fiind printre cele mai afectate sucursale ale grupului de catre criza economica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri