Liberty Global, grupul american care detine UPC, al doilea operator de televiziune pe piata locala, a investit peste un miliard de dolari in Romania de la intrarea in 2005 prin preluarea Astral Telecom, a declarat Jack Mikaloff, directorul general al UPC Romania, in cadrul International Digital Forum, eveniment organizat la Asociatia pentru Comunicatii Digitale.
Pentru acest an compania si-a bugatat investitii in jurul a 30 de milioane de euro pentru investitii in infrastructura, o mare parte din suma fiind pentru lansarea televiziunii digitale in noi localitati si a internetului de mare viteza.

Mikaloff a mai anuntat ca va lansa serviciile de cablu digital in sase orase noi in toamna anului in curs, in prezent acestea fiind disponibile in 33 de orase.

La finalul lui martie, UPC avea 791.100 de clienti pentru televiziunea digitala, 245.600 de cablu analogic, 182.600 pentru televiziunea digitala prin satelit, 271.400 pentru internet si 153.100 de utilizatori la serviciile de telefonie fixa.

UPC Romania a terminat anul trecut cu afaceri de 123,4 milioane de euro, in scadere cu 17,3% fata de cele 144,8 milioane de euro de la finalul lui 2008.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri